Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tratatul cu Ucraina: Severin ii raspunde lui Basescu

200804-3833.jpg

Tratatul cu Ucraina: Severin ii raspunde lui Basescu

Deputatul european român Adrian Severin considera ca afirmatiile facute de presedintele Traian Basescu referitoare la Tratatul semnat de România cu Ucraina sunt o unealta de propaganda interna.

Pentru domnul Băsescu, politica externă nu este sinteza intereselor naţionale şi instrumentul promovării acestora, ci o unealtă de propagandă electorală intern", spune raportorul PE pentru Ucraina Adrian Severin intr-un comunicat emis marti la Bruxelles ca raspuns la afirmatiile presedintelui.

Traian Basescu a declarat luni seara ca cei care au semnat acest Tratat in 1997 si-au vandut tara pe nerasuflate.

Tratatul cu Ucraina a avut o valabilitate de numai 10 ani cu posibilitate de prelungire", precizeaza Severin in raspuns sau.

Astfel, Tratatul a expirat în anul 2007, domnul Băsescu având posibilitatea, la încetarea acestuia, să decidă terminarea tratatului, prin notificarea opţiunii de a nu-l prelungi", mai spune eurodeputatul.

Afirmatia preedintelui este, in opinia lui Adrian Severin demagogică şi nefondată" ca şi profund dăunătoare României atât în relaţia cu această ţară cât şi cu aliaţii sai euroatlantici.

Dacă singurul lucru care îl deranjează este faptul că România se află în proces cu Ucraina la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga, trebuie spus că acesta este unul din marile succese ale Tratatului, favorabil României", a mai adaugat Adrian Severin.

Bruxelles, Mihaela Gherghisan

01/04/2008; 13.00h