Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tribunalul din New York renunţă la acuzaţiile împotriva lui DSK

tribunalul-new-york-renunta-acuzatiile-impotriva-lui-dsk.jpg

Tribunalul din New York renunţă la acuzaţiile împotriva lui DSK.REUTERS/Brendan McDermid

Judecătorul Tribunalului din New York a decis marţi după-amiază retragerea acuzaţiilor la adresa fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn. DSK era acuzat de agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare. Dominique Strauss-Kahn a catalogat acuzaţiile aduse împotriva sa drept “un coşmar” şi mulţumeşte susţinătorilor săi din Franţa şi Statele Unite.

În cadrul şedinţei de marţi, care a durat mai puţin de 15 minute, judecătorul Michael Obus a decis renunţarea la acuzaţii. Asta după ce procurorii anunţaseră oficial retragerea acuzaţiilor împotriva lui DSK pe fondul îndoielilor privind declaraţiile cameristei de la Hotelul Sofitel.

După anunţarea deciziei, fostul director FMI, Dominique Strauss-Kahn, a parăsit calm sala tribunalului.

Într-un comunicat, Dominique Strauss-Kahn cataloghează acuzaţiile aduse împotriva sa drept “un coşmar” şi mulţumeşte susţinătorilor săi din Franţa şi Statele Unite.

"Ultimele luni au fost un coşmar pentru mine şi pentru familia mea. Le mulţumesc tuturor prietenilor din Franţa şi din Statele Unite care au crezut în nevinovăţia mea", a spus Strauss-Kahn, conform comunicatului, mulţumindu-i şi judecătorului.

Dominique Strauss-Kahn a mai precizat că "mă grăbesc să revin în ţara mea", după întâmplarea "teribilă" şi "nedreaptă" din Statele Unite.

Urmareste live aici derularea evenimentelor de la New York.

Decizia de marţi pune capăt unei operaţiuni judiciare începute acum trei luni şi care a reuşit să distrugă carierea unui dintre cei mai puternici oameni ai planetei.

DSK se afla la şefia Fondului Monetar Internaţional şi era cotat în Franţa drept favorit în alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Amintim, pe 14 mai Strauss-Kahn a fost arestat sub acuzaţia că ar fi agresat-o sexual pe o cameristă de la Hotelul Sofitel din New York.

Avocatul cameristei Nafissatou Diallo: Procurorul a abandonat o femeie nevinovată

Avocatul lui Nafissatou Diallo a apreciat marţi că procurorul însărcinat cu cazul împotriva lui Dominique Strauss-Kahn "a abandonat o femeie nevinovată" după ce procurorul a cerut judecătorului să renunţe la acuzaţiile împotriva lui DSK.

"Procurorul a abandonat o femeie nevinovată şi a refuzat dreptul la justiţie într-un caz de viol", a declarat Kenneth Thompson la finalul şedinţei.

El a precizat însă că lupta legală nu este încheiată. "De-acum vom purta această luptă pe terenul unui proces civil", a subliniat avocatul cameristei.