Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tripleta Preda-Macovei-Baconschi, dorită în PDL

pdl-lideri-congres.jpg

Convenţia Naţională a PDL va avea loc în mai 2011.

Cei trei membri ai PDL sunt doriţi în structurile de conducere ale partidului de către "foarte mulţi" democrat-liberali, dar trebuie să vrea şi ei acest lucru. Iată ce spune la RFI vice-preşedintele PDL, Ioan Oltean.

Euro-parlamentarii Cristian Preda şi Monica Macovei şi ministrul de Externe, Teodor Baconschi au o imagine bună şi pot ajuta partidul, consideră Ioan Oltean, care-i dă dreptate şefului statului. Traian Băsescu a pledat în repetate rânduri pentru includerea celor trei în conducerea PDL.

"Pe aceşti trei membri ai partidului îi dorim în conducere nu numai domnul preşedinte Traian Băsescu, foarte mulţi membri ai Partidului Democrat, din actuala conducere şi membri simpli îi doresc prezenţi în structura de conducere a partidului. Dar nu trebuie numai noi să-i dorim, trebuie şi dânşii să dorească acest lucru, pentru că dacă voinţele noastre nu se întâlnesc undeva pe tărâmul activităţii politice, evident că efectul pozitiv nu poate fi cel pe care ni-l dorim cu toţii", explică vice-preşedintele PDL.

El declară că intelectualii din partid trebuie să se implice "în actul politic" : "Sunt oameni cu o imagine foarte bună, sunt oameni care s-au evidenţiat în plan intelectual şi în planul activităţii lor zilnice, dar cu certitudine, ei ar avea un efect pozitiv asupra imaginii partidului, dacă s-ar şi implica în actul politic, ar fi mult mai vizibili".

Ioan Oltean apreciază că cei trei membri au o imagine bună, de care ar putea beneficia şi Partidul Democrat Liberal. "Sunt oameni care vin din societatea civilă, care au poate o imagine mult mai exactă a modului în care trebuie să se comporte un partid, a reformelor pe care partidul trebuie să le genereze şi să le susţină, a calităţii morale a unui membru, a modului de comportare şi de relaţionare a unui membru de partid", spune vice-preşedintele PDL.

 
Ioan Oltean, intervievat de Cosmin Ruscior, despre PDL