Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turcan îi răspunde lui Băsescu: Unificarea dreptei se poate face doar în jurul PDL

turcan-raspunde-basescu-unificarea-dreptei-poate-face-doar-jurul-pdl.jpg

Preşedintele Traian Băsescu (www.presidency.ro)

Unificarea dreptei trebuie să fie o prioritate, iar ea se poate face doar în jurul Partidului Democrat Liberal. Iată ce spune într-un interviu la RFI vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, o susţinătoare a lui Vasile Blaga la Congresul din 23 martie. Ea crede că PDL are nevoie de "o competiţie corectă şi cu argumente, nu de artificii de imagine".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Digi 24 că se va ocupa să construiască dreapta politică, dacă PDL nu mai poate, el menţionând că deşi a declarat că se va întoarce în politică, nu a spus că va reveni în PDL.

Raluca Turcan îi răspunde şefului statului: "Eu cred că pentru orice membru al Partidului Democrat Liberal, unificarea dreptei trebuie să fie o prioritate. În momentul de faţă, unificarea dreptei se poate face doar în jurul Partidului Democrat Liberal, întrucât alianţa USL este o alianţă de stânga (...). Sunt convinsă că Partidul Democrat Liberal are un traseu bine definit. Această competiţie internă este una în care cinci mii de delegaţi vor avea de ales între o moţiune pentru un viitor stabil şi un partid cu mesaj, aşa cum este moţiunea lui Vasile Blaga şi alte două moţiuni de imagine şi chiar de dezbinare".

 

Vasile Blaga, un om cu "foarte multe calităţi"

 

Traian Băsescu a mai spus că Vasile Blaga nu mai are potenţial de creştere. Raluca Turcan are însă altă părere: "Vasile Blaga este un om care are foarte multe calităţi. Pentru relansare, PDL are nevoie de reconstrucţie şi de reaşezare pe valori (...). A atrage atenţia nu este acelaşi lucru cu a aduce voturi, a avea notorietate nu este acelaşi lucru cu a avea credibilitate. PDL are nevoie de credibilitate, de foarte multă muncă, făcută acolo la firul ierbii".

Vicepreşedintele PDL consideră că partidul are nevoie de argumente, nu de artificii de imagine. "Am asistat până acum la o susţinere din partea preşedintelui pentru un candidat la preşedinţia PDL. Nu este un lucru nou. Eu cred că pentru binele PDL, avem nevoie de o competiţie corectă şi cu argumente, nu de artificii de imagine. Până la urmă, decizia în interiorul PDL o vor lua cei cinci mii de delegaţi, care aşa cum am spus, nu pot fi influenţaţi, oricât se străduiesc unii să atace procesul electoral intern. Aşadar, decizia cu privire la traseul pe care îl avem noi de urmat o vor lua delegaţii la Convenţie. De fiecare dată când merg în teritoriu, din partea susţinătorilor lui Vasile Blaga, mesajele sunt de unitate, de construcţie, de argumente pentru viitor, nu sunt de dezbinare, de împărţire a partidului în buni şi răi, de artificii de imagine, pentru că nu de asta avem nevoie", declară Turcan.

Ea crede că PDL "nu a pierdut din cauza măsurilor de austeritate, ci a pierdut foarte mult din cauza dublului limbaj şi din cauza lipsei de compasiune faţă de oameni".

"Nu trebuie să repetăm aceeaşi greşeală. PDL-ul nu are nevoie să câştige un proiect politic în care se manipulează şi se dezinformează. Eu vreau să câştige un proiect politic care să unească membrii PDL", conchide Raluca Turcan.

Raluca Turcan, intervievată de Cosmin Ruscior, despre relaţia dintre Traian Băsescu şi PDL
1050