Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turcan: Nu e momentul să punem cuţitele pe masă, chiar dacă în partid ne mai aruncăm câte unul în spate!

Să ţinem cuţitele în teacă, nu e momentul să le punem pe masă. Dacă în partid ne mai aruncăm câte un cuţit în spate, să nu facem asta şi cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Dacă începem să aruncăm cuţite în premier, atunci mai bine stăm liniştiţi acasă la următoarele alegeri! Nu e momentul pentru un congres extraordinar. Declaraţiile au fost făcute într-un interviu la RFI de către deputatul PDL, Raluca Turcan.

Deputatul Cezar Preda spunea miercuri pentru Mediafax, în contextul demisiei lui Sorin Frunzăverde din PDL, că responsabil pentru situaţia din partid este şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Deputatul Raluca Turcan îl contrazice pe colegul său de partid: "În privinţa declaraţiei lui Cezar Preda, eu aş spune următorul lucru: cred că unii colegi s-au lăsat duşi de val şi au început să-l critice pe premierul Ungureanu. Dacă noi între noi, în partid, putem să ne mai aruncăm câte un cuţit în spate, că vorba aceea, ne ştim, cunoaştem şi tehnicile, dacă începem să aruncăm cuţite în premier, atunci mai bine stăm liniştiţi acasă la următoarele alegeri!".

Raluca Turcan declară că PDL poate avea de câştigat de pe urma premierului Ungureanu. "Eu cred că premierul este nu doar un motor politic puternic şi credibil, ci şi un motor de guvernare, care poate să continue temele pe care PDL-ul le-a deschis şi anume stabilizarea economică, modernizarea statului. Dacă noi vom fi suficient de inteligenţi să valorificăm potenţialul enorm pe care Mihai Răzvan Ungureanu îl reprezintă pentru partid, atunci cred că şansa noastră în alegeri creşte considerabil", afirmă deputatul democrat-liberal.

 

Liderii PDL trebuie să găsească "o limbă comună"

 

Raluca Turcan crede că "nu e momentul să se pună cuţitele pe masă", după demisia prim-vicepreşedintelui Sorin Frunzăverde. "Este evident că în PDL s-au acumulat tensiuni şi aceste tensiuni în general se acumulează în perioadele electorale, pentru că toţi oamenii se raportează la partid mult mai mult în cheie electorală. Această pierdere a lui Sorin Frunzăverde poate fi tradusă în felul următor: pierzi un om, mai pierzi în încrederea susţinătorilor lui Frunzăverde şi per ansamblu, PDL scade în sondaje sau pierde în credibilitate, însă ar fi bine ca toţi membrii PDL şi mai vechi şi mai noi şi mai uşori şi mai grei să încerce să găsească în această perioadă tensionată o limbă comună şi o direcţie clară. Nu cred că este momentul să se pună cuţitele pe masă. Eu cred că acestea trebuie ţinute în teacă până după alegeri, tot partidul să se mobilizeze pentru aceste alegeri, iar după un scrutin electoral se poate discuta ce a fost bine sau rău şi să căutăm responsabilii şi vinovaţii", explică deputatul PDL.

S-ar impune un congres extraordinar al PDL, după demisia prim-vicepreşedintelui Sorin Frunzăverde? Raluca Turcan crede că nu e momentul: "Un congres extraordinar în acest moment ar avea la bază o puternică încărcătură emoţională. Eu cred că după un scrutin electoral sau două, evaluările la congres pot fi obiective. Opţiunea mea este ca un asemenea congres să fie organizat atunci când avem la dispoziţie şi criteriile".

Sorin Frunzăverde, prim-vicepreşedinte PDL, în acelaşi timp preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a anunţat că demisionează din partid, nemulţumit în special de lipsa descentralizării bugetare. Frunzăverde pleacă la PNL şi va candida pentru un nou mandat la CJ Caraş-Severin din partea USL.

Raluca Turcan, intervievată de Cosmin Ruscior, despre demisia lui Sorin Frunzăverde şi responsabilitatea premierului