Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turcan, despre proteste: Dacă s-ar fi făcut remanierea, poate că n-am fi ajuns aici

turcan-proteste-s-ar-fi-facut-remanierea-poate-n-am-fi-ajuns-aici.jpg

Raluca Turcan crede că dacă se făcea remanierea mai demult, poate nu s-ar fi ajuns la protestele din Bucureşti şi restul ţării.

Protestele din Bucureşti şi restul României sunt un semnal de alarmă pentru PDL şi coaliţie. I-am dus pe români într-un marş forţat timp de doi ani, fără să-i ascultăm. Între PDL şi cetăţeni este o falie. Dacă remanierea ar fi avut loc deja, poate că nu am fi ajuns aici. Demisia premierului ar fi ultima soluţie. Să nu ne mai ascundem în case, ci să mergem în colegii! Declaraţiile au fost făcute la RFI de către deputatul PDL, Raluca Turcan.

În opinia deputatului Raluca Turcan, "protestele din ultimele zile sunt un semnal de alarmă pentru partid şi pentru coaliţia de guvernare. Înseamnă că măsurile de austeritate sunt din ce în ce mai greu de suportat".

Parlamentarul PDL declară că Puterea actuală i-a dus pe români "într-un marş forţat timp de doi ani de zile", fără ca PDL să asculte "privaţiunile pe care ei le-au suferit".

Raluca Turcan spune că atât Puterea, cât şi Opoziţia ar trebui să fie mai flexibile. Ce ar presupune asta pentru coaliţia de guvernământ? "Eu nu m-aş da în lături nici din partea unei sesiuni extraordinare. Nu văd de ce nu am avea o dezbatere deschisă în Parlamentul României", răspunde Raluca Turcan.

Remanierea putea fi o soluţie, crede Raluca Turcan: "La nivelul PDL, aş opera chiar şi nişte decizii politice mai de substanţă. Eu am spus la un moment dat că poate şi remanierea ar fi putut fi o soluţie. Poate dacă se făcea mai demult, acum n-am fi ajuns în această situaţie, pentru că dincolo de lipsa de dialog cu românii, pe care suntem dispuşi să o reparăm, au fost şi probleme legate de credibilitatea unor oameni din Guvern sau din prima linie a PDL, de cât de mult au militat şi au luptat pentru a susţine măsurile de reformă".

 

"Între PDL şi cetăţeni este o falie"

 

Deputatul PDL îi sfătuieşte pe colegii săi să nu ignore vocea străzii. "N-ar trebui să ne purtăm ca şi cum scopul nostru principal este să menţinem liniştea din partid şi să ignorăm neliniştile din stradă. Aceste nelinişti din stradă au arătat că între PDL şi cetăţeni este o falie. Ar trebui să operăm şi să rezolvăm cauzele care au produs falia între PDL şi cetăţeni", spune Raluca Turcan.

În opinia sa, "demisia premierului este ultima măsură care ar trebui luată în calcul în momentul de faţă, pentru că demisia premierului atrage după ea o serie de gesturi politice care aduc instabilitate. Or România nu are nevoie de instabilitate politică".

Raluca Turcan consideră că "soluţia este să nu ne mai fie frică de oameni, să nu ne mai ascundem în case, ci să mergem în lumea reală, în colegiile noastre, în cabinetele noastre parlamentare, fără nici un fel de politizare. Să nu încerce Opoziţia să adune voturi pe o Românie în haos! Adevăratele victorii se obţin la urne, cu onestitate".

 
Raluca Turcan, intervievată de Cosmin Ruscior, despre protestele din Bucureşti şi restul ţării