Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UDMR refuză oferta USL

UDMR nu vrea sa părăsească coaliţia de guvernare şi dă un răspuns clar USL. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, crede că momentan nu se pune problema ieşirii partidului său din coaliţieşi refuză să comenteze declaraţia liderului PNL. Crin Antonescu spunea sâmbătă că USL garantează accesul UDMR la guvernare până în 2016, dacă în septembrie va refuza să mai gireze actualul Guvern.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, presei, la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureş, că în prezent coaliţia de guvernare funcţionează la parametri normali şi că nu vrea să comenteze "invitaţia" făcută de preşedintele PNL.

El a afirmat că este optimist în privinţa rezultatelor care vor fi obţinute de UDMR la alegerile de anul viitor.

"Sigur, fiecare dintre noi e optimist, unii sunt superoptimişti, alţii mai puţin optimişti. Şi eu sunt optimist în ceea ce priveşte rezultatele la alegerile de anul viitor şi sunt convins că vom avea un rezultat bun", a mai spus Kelemen.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Mamaia, că USL garantează UDMR accesul la guvernare până în 2016 dacă în septembrie Uniunea refuză să mai "gireze" o guvernare "dezastruoasă".

"UDMR trebuie să înţeleagă că se duce cu PDL la bine şi la greu. Nu se duc în puşcărie toţi, numai cei care au încălcat legea, dar se duc în opoziţie toţi dacă noi câştigăm. Dacă noi câştigăm alegerile şi facem guvernul, UDMR nu are ce căuta într-un astfel de guvern. Dar astăzi garantăm UDMR o guvernare împreună până în 2016, dar dacă rămân acolo unde sunt acum, pot veni la dialogul dintre putere şi opoziţie, dar cu alte propuneri vin degeaba", a afirmat preşedintele PNL.