Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UDMR susţine comasarea alegerilor

udmr-sustine-comasarea-alegerilor.jpg

Laszlo Borbely nu s-ar opune comasării alegerilor.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) "nu ar fi împotriva" comasării alegerilor locale cu cele parlamentare. O spune la RFI ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Vicepreşedintele politic al UDMR mai declară că sistemul electoral din 2008 a fost unul "păgubos".

Laszlo Borbely nu ar zice NU ideii PDL privind comasarea alegerilor: "În privinţa comasării, în principiu, noi nu am fi împotrivă. Într-adevăr, e şi o economie de cheltuieli şi toate motoarele să zicem se reduc la campanie de două luni, cam în a doua jumătate a anului viitor, nu va fi tot anul în campanie. Deci din acest punct de vedere, putem fi probabil de acord".

"Nu s-a decis nimic", precizează ministrul Mediului, Laszlo Borbely. El consideră că legea electorală din 2008 a fost "păguboasă". "Eu cred că trebuie să vedem clar care va fi legea electorală, pentru că e un consens că legea din 2008 a fost una păguboasă şi nu a reflectat voinţa electoratului. Noi dorim ca legea alegerilor parlamentare să fie una echilibrată, în care să reflecte poziţia şi voinţa cetăţeanului", afirmă Laszlo Borbely.

Uniunea Social Liberală (USL) s-a opus comasării alegerilor şi a cerut alegeri parlamentare anticipate. Laszlo Borbely spune că "cei de la USL ştiu că alegeri anticipate se pot provoca în condiţiile Constituţiei, deci ţine de altceva. Aici se pot amâna într-adevăr numai alegerile locale, printr-o lege".

 
Laszlo Borbely, intervievat de Cosmin Ruscior, despre comasarea alegerilor