Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Udrea, de acord cu eutanasierea maidanezilor, dar cu o condiţie

caine-maidanez.jpg

Problema câinilor maidanezi aşteaptă în continuare o soluţie.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea ar accepta eutanasierea câinilor maidanezi, însă doar dacă aceasta ar fi "ultima soluţie". Ministrul Dezvoltării şi Turismului spune la RFI că politicienii care abordează subiectul sunt de multe ori "ipocriţi".

Elena Udrea nu ar zice NU eutanasierii câinilor fără stăpân. Preşedintele PDL Bucureşti precizează însă că aceasta ar trebui să fie ultima soluţie.

"Ca ultimă soluţie, dacă nu se găseşte o altă soluţie de către comunitate, aş fi de acord şi cu această soluţie a eutanasierii", declară ministrul Dezvoltării şi Turismului.

Câini maidanezi

Elena Udrea, preşedintele PDL Bucureşti, ministrul Dezvoltării şi Turismului

AscultăDownload

Ea cere ca subiectul să fie abordat fără ipocrizie. "Am cerut întotdeauna lipsă de ipocrizie în abordarea acestui subiect. Politicienii întotdeauna sau în cea mai mare parte sunt ipocriţi, pentru că o parte a societăţii înţelege că oricare ar fi până la urmă soluţia pe care o găsim, la final nu trebuie să mai avem câini fără stăpân pe stradă, care pun în pericol viaţa oamenilor, iar altă parte a societăţii desigur că apără până la capăt şi fără să genereze neapărat soluţii alternative drepturile animalelor fără stăpân. Politicienii oscilează între aceste două categorii ale electoratului şi de foarte multe ori se comportă ipocrit. Am cerut dezbatere publică şi găsirea de soluţii înainte de această ultimă variantă, cea a eutanasierii", explică Udrea.

Câinii maidanezi ar putea fi eutanasiaţi. Ei vor fi adunaţi de pe străzi şi ţinuţi în adăposturi timp de 30 de zile. Ulterior, autorităţile locale vor decide ce fac cu animalele respective: le sterilizează sau le eutanasiează. Aşa a decis marţi, 5 aprilie, Comisia pentru Administraţie Publică din Camera Deputaţilor.

Preşedintele Comisiei, Sulfina Barbu (PDL) spune că de problema câinilor fără stăpân trebuie să se ocupe autorităţile locale.