Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Udrea : Mă întreb dacă procurorul Ponta primea ordine de la Năstase

parlamentul-romaniei.jpg

Noi înţepături între partidele parlamentare

PSD nu reuşeşte să se dezbare de practicile care l-au consacrat. O spune la RFI preşedintele PDL Bucureşti, ministrul Turismului, Elena Udrea. Ea răspunde de fapt acuzaţiilor venite din partea liderilor de la vârful Partidului Social Democrat, privind cazul şefului CJ Argeş, Constantin Nicolescu.

PDL nu rămâne dator Opoziţiei : "Oare procurorul Victor Ponta primea ordine de la premierul Adrian Năstase ?", se întreabă Elena Udrea, după ce liderii social-democraţi au acuzat amestecul Puterii în arestarea preventivă a lui Constantin Nicolescu (PSD), pentru suspiciuni de corupţie.

"Ne-am obişnuit ca PSD atunci când are probleme cu corupţia, să acuze jocuri politice. Dacă se întâmplă să fie de la PDL persoana care are probleme cu justiţia, atunci sigur, este corupt şi tot partidul este corupt, dar dacă e de la PSD, sunt jocuri politice…", afirmă preşedintele PDL Bucureşti.

Elena Udrea deplânge faptul că PSD nu reuşeşte să renunţe la vechile practici, deşi e condus de un fost procuror, Victor Ponta : "Păcat că PSD, chiar aşa, cu un fost procuror în frunte nu reuşeşte să se dezbare de practicile care l-au consacrat de-a lungul timpului. Ne-amintim de ei cu Bivolaru la Parchet, ne-amintim de protestele din timpul anchetelor şi percheziţiilor la Adrian Năstase acasă. Ar trebui să vină vremea să înveţe şi ei că totuşi justiţia se respectă".

Ministrul Turismului se întreabă dacă Victor Ponta primea ordine de la fostul premier, Adrian Năstase. "Eu mă întreb dacă domnul procuror Ponta primea ordine de la Năstase, când avea activitate de procuror, pentru că altfel nu-mi explic de ce este aşa de sigur că se fac presiuni politice sau se dau ordine din partea politicului asupra procurorilor. Este evident când toată conducerea unui partid iese să protesteze împotriva justiţiei, să acuze intervenţii politice atunci când unul dintre ai lor are probleme, este evident ce fel de politică urmează să facă în continuare PSD", conchide Udrea.

 
Elena Udrea, intervievată de Cosmin Ruscior, despre PSD