Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Udrea: Nu există discuţii serioase despre înlocuirea premierului

udrea-elena-emil-boc.jpg

Elena Udrea susţine că nu s-a mai discutat în PDL despre înlocuirea premierului Emil Boc.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea declară la RFI că premierul Emil Boc poate fi schimbat cu un prim-ministru independent doar "teoretic". Preşedintele PDL Bucureşti precizează că "nu există nici o discuţie despre înlocuirea acestuia, o discuţie cu argumente, serioasă şi actuală".

Rep: De ce-şi mai asumă premierul Emil Boc răspunderea în Parlament, din moment ce teoretic, sunt şanse să fie schimbat cu un premier independent, conform unei dorinţe a preşedintelui Traian Băsescu?

E.U.: Doar teoretic ar putea fi înlocuit cu un independent. Practic, avem premierul Boc în funcţie şi nu există nici o discuţie despre înlocuirea acestuia, o discuţie cu argumente şi serioasă şi actuală.

La momentul acesta, nu există o dezbatere în interiorul partidului legată de schimbarea premierului. Nu a mai existat de la momentul la care s-a opinat şi asupra posibilităţii de a avea un prim-ministru independent, niciodată de atunci nu s-a mai luat această discuţie.

Îmi doresc cea mai bună formulă de Guvern, care să stabilizeze rezultatele pozitive care se văd în economie, această creştere în economie care este evidentă şi imposibil de negat.

 

Rep: S-ar impune înlocuirea ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, aşa cum cer sindicatele şi unii parlamentari ai PDL, pe fondul scandalului privind plafonarea salariilor profesorilor?

E.U.: Nu, categoric nu ! Cred că totuşi domnul Funeriu ar trebui lăudat şi este (lăudat - n.r.) în interiorul partidului, pentru faptul că a reuşit să treacă legea educaţiei. Cât priveşte nemulţumirile unor colegi din Parlament faţă de colaborarea cu domnul ministru, asta am citit şi eu din presă, probabil că sunt punctuale şi sunt rezolvabile prin discuţii.

 
Elena Udrea, intervievată de Cosmin Ruscior, despre salariile profesorilor şi premierul independent