Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Udrea, despre un Guvern PDL-PNL: Cine opune drept de veto de pe acum e clar că este în afara realităţii; după alegeri discutăm altfel!

O alianţă PDL-PNL "este posibilă", pentru că după alegeri negocierile se poartă "altfel". Iată ce spune la RFI deputatul PDL, Elena Udrea. Ea declară pe de altă parte că este posibil ca România să aibă un premier de la ARD după alegeri, doar că Alianţa va trebui să se gândească dacă va accepta guvernarea pe timp de criză. Udrea mai afirmă că sunt "oarece probleme" în a promova ARD în această campanie.

Elena Udrea precizează că "sunt oarece probleme (în a vorbi despre ARD în campanie-n.r.), pentru că s-a făcut această construcţie destul de târziu şi mai ales acolo unde candidaţii care reprezintă alianţa sunt necunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi este o problemă să promovezi şi candidatul şi alianţa pe care o reprezintă în acelaşi timp. Dar noi sperăm ca inima, simbolul să fie de ajutor, pentru că e un simbol uşor de recunoscut".

Victor Ponta, premier după alegeri? "Nu ştiu dacă oameni care au distrus credibilitatea externă a României în patru zile, care au desfiinţat ideea de stat de drept în România reprezintă interesul naţional. Vom vedea", spune deputatul PDL.

 

Premier ARD? "E posibil"

 

Întrebată dacă vede posibil un scenariu privind desemnarea unui premier de la ARD, după alegeri, Elena Udrea a răspuns: "Este posibil. Dacă alianţa va obţine, aşa cum şi-a propus, peste 25%, în funcţie de construcţia, cum se va face majoritatea în Parlament după 9 decembrie, ar fi posibil şi un premier de la ARD. Sigur, rămâne ca ARD să decidă, având în vedere că criza economică nu se opreşte în 2013, ba dimpotrivă, uitaţi-vă că zona euro a intrat în recesiune din nou, rămâne ca ARD-ul să decidă dacă în acele condiţii doreşte să preia din nou guvernarea".

 

"După alegeri, discutăm altfel cu PNL"

 

PNL a închis deja uşa pentru ARD. Elena Udrea are însă altă părere: "PNL-ul condus de domnul Antonescu înţeleg că ne-a închis uşa, însă după cum ştim cu toţii, în PNL sunt nemulţumiri faţă de modul în care este condus actualmente partidul, iar după alegeri, întotdeauna negocierile se poartă altfel. Cine spune drept de veto de pe acum e clar că este în afara realităţii. După alegeri, negocierile se fac în funcţie de scorul obţinut de partide. Este posibilă o alianţă şi cu PNL, din punctul nostru de vedere. Vom vedea la momentul potrivit".