Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ultima supravieţuitoare de pe Titanic a murit

200906-12534.jpg

Ultima supravieţuitoare de pe Titanic a murit

Millvina Dean, ultima supavieţuitoare a naufragiului Titanicului a
murit la vârsta de 97 de ani, în Anglia. Elizabeth Gladys Dean era un
bebeluş în vârstă de două luni pe 14 aprilie 1912, când celebra navă
s-a scufundat, în urma impactului cu un iceberg.

Millvina Dean, ultima supavieţuitoare a naufragiului Titanicului a murit la vârsta de 97 de ani, în Anglia. Elizabeth Gladys Dean era un bebeluş în vârstă de două luni pe 14 aprilie 1912, când celebra navă s-a scufundat, în urma impactului cu un iceberg.

Bebeluşul a fost aşezat într-o geantă şi dus la loc sigur. Mama sa şi fratele său au supravieţuit, dar tatăl ei s-a aflat printre cei 1.500 de pasageri şi membri ai echipajului care au murit.

După naufragiu, Millvina s-a întors împreună cu familia sa la
Southampton şi a aflat abia la vârsta de opt ani că a fost la bordul
vasului de lux.

Millvina Dean a murit într-o casă de sănătate din Hampshire, în sudul Angliei. Femeia şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii la Southampton, de unde a plecat Titanicul înainte de a se scufunda.

Millvina Dean a fost cartograf în slujba Guvernului britanic, în al doilea război mondial, apoi pentru o companie de inginerie. Ea a refuzat o invitaţie la premiera filmului "Titanic", considerând-o prea tulburătoare pentru ea.

Ultimul supravieţuitor american, Lilian Aspund a murit în mai 2006, la vârsta de 99 de ani. Aceasta avea cinci ani la momentul naufragiului. (CR - 1 iunie 2009;09.35h)