Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


USL ia în calcul suspendarea preşedintelui Traian Băsescu

usl-ia-calcul-suspendarea-presedintelui-traian-basescu.jpg

USL se gândeşte din nou la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu (Foto: www.presidency.ro).

Preşedintele Traian Băsescu ar putea fi suspendat din funcţie, dacă refuză să desemneze un premier de la USL, în cazul în care Uniunea Social Liberală obţine 51% din voturi la alegerile parlamentare. O spune la RFI vicepreşedintele PSD, Titus Corlăţean.

Ce va face USL dacă preşedintele Traian Băsescu refuză să desemneze un premier de la Uniunea Social Liberală, în scenariul în care aceasta obţine 51% din voturi la alegerile parlamentare din toamnă? Titus Corlăţean spune că "în primul rând, USL-ul va constitui structurile parlamentare, pentru că ăsta este primul pas, conducerea Parlamentului şi bineînţeles, forţarea preşedintelui în ideea de a respecta litera şi spiritul Constituţiei".

Suspendare preşedinte

Titus Corlăţean, vicepreşedinte PSD

AscultăDownload

Titus Corlăţean nu exclude lansarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. "Dincolo de poveştile pe care ni le spune domnia sa, dacă USL-ul va obţine cel puţin 51% din votul politic, voinţa populară va fi extrem de clară şi nu are cum să refuze mandatarea USL-ului pentru formarea Guvernului. Dacă va merge împotriva voinţei cetăţenilor, acest lucru ne va obliga pe noi să acţionăm pentru respectarea voinţei cetăţenilor, astfel încât procedura de suspendare şi ulterior demiterea preşedintelui prin referendum este singura cale democratică de urmat", precizează vicepreşedintele social-democrat.

Preşedintele Traian Băsescu a dat de înţeles în repetate rânduri că nu va oferi postul de premier USL, chiar dacă Uniunea Social Liberală ar obţine 51% din voturi la alegerile parlamentare din acest an.