Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


USL îşi lansează candidaţii pe Arena Naţională

În oglindă cu Congresul popularilor europeni – organizat de PDL, Uniunea Social Liberală îşi lansează miercuri candidaţii pentru alegerile parlamentare în cadrul unui eveniment amplu, pe Arena Naţională. Alături de peste 400 de candidaţi, vor fi prezenţi zeci de mii de reprezentanţi ai filialelor din ţară, dar şi lideri europeni.

Liderii PSD si PNL doresc ca lansarea sa fie una de proportii, motiv pentru care au ales Arena Naţională, cu o capacitate de 54 de mii de locuri în tribune şi încă 20 de mii pe gazon. Organizatorii ar miza pe participarea a cel puţin 60 de mii de persoane, după ce filialele politice din ţară ar fi primit norme de prezenţă. La eveniment sunt invitati şi lideri ai partidelor europene PES si ALDE. Data a fost aleasă anume pentru a coincide cu congresul PPE, organizat de PDL la Palatul Parlamentului.

Participanţii vor fi aduşi din toată ţara cu autocarele, fiecare partid component al USL - PSD, PNL, PC şi UNPR - având de contribuit cu un un număr exact de persoane. Cifrele ar fi fost stabilite în funcţie de distanţa până la Bucureşti – cei de mai aproape, vor fi mai mulţi. Scena pe care se va desfăşura evenimentul de lansare a celor 452 de candidaţi va fi aşezată în zona aferentă terenului, ca şi la concerte, dar, spre deosebire de acestea, manifestaţia USL nu va beneficia de show-uri, concerte sau reprezentaţii de gen, aşa cum s-a întâmplat anterior.

Traficul va fi blocat în această parte a oraşului: autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele care circulă în zona Arenei Naţionale vor avea trasee modificate, din cauza restricţiilor de trafic pe străzile Pierre de Coubertin, Basarabia, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu. Mitingul se desfăşoară între orele 18-20.