Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


USL trimite Codul Muncii la Curtea Constituţională

nicolaescu-eugen.jpg

Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu

Opoziţia a făcut o sesizare la Curtea Constituţională privind Codul Muncii. Uniunea Social Liberală (USL) contestă asumarea răspunderii Guvernului pe acest proiect, dar şi încălcarea unor prevederi legate de dreptul la muncă, dreptul la concediu, dreptul la asociere şi dreptul la grevă.

Vice-liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu critică la RFI "abuzul de ordonanţe şi asumări de răspundere, care ocolesc dezbaterea parlamentară". Acest lucru încalcă însăşi Constituţia, în opinia sa.

Uniunea Social Liberală cere Curţii Constituţionale să se pronunţe şi pe fond, asupra unor prevederi din legea de modificare a Codului Muncii, care ar intra în conflict cu textele din legea fundamentală legate de dreptul la muncă, dreptul la asociere, dreptul la grevă, dreptul la salariu şi la un nivel de trai decent.

Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe Codul Muncii, săptămâna trecută. Opoziţia a depus o moţiune de cenzură, care a fost respinsă miercuri, 16 martie.

Codul Muncii nemultumeşte atât sindicatele, cât şi o parte dintre patronate. După mitingul de miercuri, din ziua moţiunii, sindicaliştii ameninţă acum cu greva generală.

Eugen Nicolăescu, în dialog cu Liliana Simionescu