Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


USL către UDMR: Atenţie, se închid uşile!

usl-udmr-atentie-se-inchid-usile.jpg

USL curtează UDMR, pentru formarea unei noi majorităţi în Parlament.

USL nu va aştepta UDMR-ul la nesfârşit, spune la RFI vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu. La un moment dat, celor de la UDMR li se poate spune ca la metrou "atenţie, se închid uşile!", precizează Voicu. El mai atrage atenţia că "situaţia economică nu are etnie".

Uniunea Social Liberală nu renunţă la ideea unei majorităţi parlamentare alături de UDMR. Totuşi, USL nu va aştepta formaţiunea maghiară "la nesfârşit", declară Mihai Voicu.

"Eu sper ca în final, cei care profită să fie cetăţenii, pentru că situaţia economică nu are etnie. Tăierile de salarii, micşorările de pensii, supraimpozitarea companiilor private nu ţin cont de naţionalitatea subiecţilor. De aceea, eu cred că UDMR, dacă doreşte să se îndrepte către propriul electorat trebuie să se uite nu doar la chestiuni cum ar fi legea educaţiei sau statutul minorităţilor, ci mai ales la bunăstarea acestora", spune vicepreşedintele PNL.

Mihai Voicu precizează că dacă nu se grăbeşte, UDMR-ul ar putea primi de la USL un mesaj ca la metrou, "atenţie se închid uşile!". "În continuare, eforturile noastre se îndreaptă către construcţia unei noi majorităţi parlamentare. Acest lucru se poate face în două feluri, bineînţeles că există şi posibilitatea ca aceste două modalităţi să fie îmbinate : prin înscrierea în rândurile unuia dintre partidele membre ale USL a unor parlamentari, indiferent de apartenenţa lor politică sau prin constituirea unei majorităţi alături de UDMR. Pentru noi, ambele variante sunt în continuare deschise, însă nu ascundem faptul că la un moment dat, celor de la UDMR li se poate spune ca la metrou, "atenţie, se închid uşile!". Nu vom aştepta la nesfârşit sau până în ultima clipă ca UDMR să se hotărască", afirmă Voicu.

El subliniază că "există posibilitatea ca în cazul în care aceştia (UDMR-n.r.) nu părăsesc această majoritate toxică, viitoarea majoritate, rezultată din alegeri, în mod democratic, să nu-i conţină. Fără îndoială că după următoarele alegeri, dacă între timp nu se întâmplă nimic şi dacă USL obţine majoritatea, e posibil să ne bazăm doar pe această majoritate".

 
Mihai Voicu, intervievat de Cosmin Ruscior