Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Valeriu Stoica se aşteaptă la "momente tensionate" în PDL

pdl-echipa-conducere.jpg

Democrat-liberalii se pregătesc pentru Convenţia Naţională din luna mai.

Partidul Democrat Liberal are nevoie de o echipă de conducere credibilă în plan intern şi internaţional. O spune la RFI vice-preşedintele PDL, Valeriu Stoica. El se aşteaptă la momente tensionate în perioada următoare, dar crede că ele nu vor pune în pericol unitatea partidului.

Valeriu Stoica spune că în clipa de faţă se conturează tendinţele în PDL. "Nu cred că e vorba de o ceartă, cred că e vorba de conturarea unor tendinţe şi rămâne de văzut dacă aceste tendinţe se vor înfrunta la Convenţia Naţională sau dacă până atunci, pe baza negocierii interne, se va ajunge la o formulă, care să reunească toate forţele PDL. Indiferent dacă va fi competiţie sau va fi o formulă negociată, important este ca unitatea Partidului Democrat Liberal să fie păstrată. Nu cred că ea este în pericol. Toţi liderii PDL, indiferent de generaţia căreia îi aparţin sunt conştienţi în momentul de faţă de necesitatea unităţii partidului", declară vice-preşedintele formaţiunii democrat-liberale.

Liderul PDL se aşteaptă la "momente mai tensionate", dar care vor fi depăşite, în opinia sa : "S-ar putea ca-n perioada următoare să fie şi momente mai tensionate. Nu cred însă că ele vor fi atât de grave, încât să pună în pericol această unitate a partidului. Toţi liderii pe care îi are în momentul de faţă PDL sunt conştienţi că forţa PDL stă pe de o parte în unitate, iar pe de altă parte, în modernizare, în dezvoltare instituţională".

PDL va avea alegeri interne în luna mai. Valeriu Stoica speră într-o echipă de conducere credibilă. "Există două variante : una a competiţiei şi una a negocierii interne. Indiferent care este varianta, este important ca PDL să aleagă o echipă, care să se bucure de credibilitate internă şi externă. Din acest punct de vedere, eu cred că experienţa liderilor tradiţionali trebuie să fie unită cu ideile inovatoare şi curajul unor oameni politici, care se afirmă în momentul de faţă. Dacă vom face o echipă care să îmbine ambele atuuri, atunci PDL are şanse să înfrunte coaliţia de stânga, cu şanse serioase şi în 2012 şi mai ales în 2014", conchide vice-preşedintele PDL.

 
Valeriu Stoica, intervievat de Cosmin Ruscior, despre PDL