Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Valeriu Zgonea: Raportul MCV nu poate să se refere doar la ultimele şapte zile

valeriu-zgonea-raportul-mcv-nu-poate-sa-se-refere-doar-ultimele-sapte-zile.jpg

Raportul MCV urmează să fie publicat miercuri, 18 iulie.

Raportul pe justiţie al Comisiei Europene, care va fi publicat miercuri va fi "o notă de purtare dată lui Traian Băsescu şi guvernelor PDL". Iată ce declară la RFI preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. El speră ca raportul MCV să nu vizeze doar ultima săptămână.

Valeriu Zgonea crede că "documentul care va fi publicat mâine va arăta probabil ineficienţa din ultimii ani de zile a guvernelor PDL şi a lui Traian Băsescu. Pentru că nu poţi să faci un raport care acoperă 12 luni şi să spui că se referă numai la ultimele 30 de zile sau la ultimele şapte zile".

"Dacă vreţi, este o notă de purtare dată lui Traian Băsescu şi guvernelor PDL (...). Se vor arăta greşelile şi măsurile eronate pe care guvernele Boc şi Ungureanu le-au luat, sunt convins de acest lucru, ni se vor arăta anumite linii directoare pe care trebuie să le pregătim pentru următoarea perioadă şi sunt convins că aceste lucruri, aşa cum a reafirmat şi premierul Victor Ponta, vor fi puse în aplicare", mai spune preşedintele Camerei Deputaţilor.

Măsurile luate de USL în ultimele zile, în vederea înlăturării lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte au provocat un val de reacţii negative din partea cancelariilor europene.