Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vanghelie, preşedinte doar cu numele

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Biroul coordonator care va conduce organizaţia PSD Bucureşti s-a reunit marţi în primă şedinţă, prilej cu care preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că Marian Vanghelie rămâne preşedintele organizaţiei. "Este o măsură de ridicare a nivelului politic al activităţii în principala organizaţei a PSD, Bucureşti”, a explicat Iliescu măsura luată de CExN al PSD de schimbare a conducerii filialei Bucureşti a partidului "pentru perioada preelectorală".

Şi preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat că această hotărâre nu reprezintă o sancţiune pentru Marian Vanghelie, el subliniind că nu a fost vorba despre reproşuri adresate acestuia. El a mai arătat că lui Vanghelie nu i s-a reproşat că nu lasă uşa deschisă intelectualilor şi menţine organizaţia închisă, dar a admis că aceasta a fost o observaţie pe care a făcut-o şi el, dar şi alţi colegi din partid.

"Eu cred că această chestiune într-un fel trebuie încurajată într-un oraş atât de mare cum este Bucureştiul, cu foarte mulţi oameni care vor să vină înspre noi. Uşile partidului trebuie să fie cât mai deschise. Cred că după congresul din februarie acest lucru a apărut într-un mod evident. Era foarte important ca noi să dăm semnale succesive în această dicrecţie dacă vrem să ne pregătim într-adevăr pentru câştigarea alegerilor", a spus Năstase.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat luni seară că Organizaţia PSD Bucureşti va fi condusă de un Birou coordonator format din Rodica Nassar, Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Adrian Năstase, iar biroul va fi condus de el.

Victor Ponta a făcut acest anunţ după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de luni seară, precizând că este vorba despre o decizie "strict organizatorică". Conform liderului PSD, în CExN s-a dat un vot pentru luarea acestei decizii şi s-au înregistrat doar 6 abţineri şi niciun vot "împotrivă".

Marian Vanghelie a declarat, marţi, la prima şedinţă a Biroului coordonator impus de CExN la conducerea filialei, că s-a născut preşedinte pentru că "aşa l-a făcut viaţa", el apreciind decizia CExN ca fiind una constructivă.