Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Varujan Vosganian acuză "dialogul surzilor" de la Cotroceni

cotroceni-una-portile-intrarea-palat.jpg

Consultări între preşedinte şi partide au loc luni, 13 decembrie, la Palatul Cotroceni.

Liberalii nu vor participa la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni. Vice-preşedintele PNL, Varujan Vosganian spune la RFI că discuţiile de la Preşedinţie au rol "pur propagandistic".

Consultările de la Cotroceni sunt "un dialog al surzilor", declară vice-preşedintele Partidului Naţional Liberal, Varujan Vosganian. Liberalii au decis să nu participe la consultările iniţiate de preşedintele Traian Băsescu, pentru ziua de luni, 13 decembrie, la Palatul Cotroceni. De altfel, PNL a refuzat şi ultimele invitaţii de acest gen ale şefului statului. Refuzul liberalilor a fost urmat de fiecare dată de cel al Partidului Social Democrat.

Consultări la Cotroceni

Varujan Vosganian, vice-preşedinte PNL

AscultăDownload

"Orice consultare de acest fel, care are doar un rol pur propagandistic şi de a-l resitua pe preşedinte în centrul dezbaterii politice, excedând funcţiilor sale nu poate fi onorată. De altfel, s-a şi văzut că de fiecare dată aceste consultări sunt un dialog al surzilor. Ritualul este de fiecare dată acelaşi : presa este invitată, preşedintele vorbeşte, de obicei cu dojană la adresa interlocutorilor săi, după care presa iese din sală şi continuă un dialog în care fiecare pleacă cu ideile cu care a venit", afirmă Vosganian.

Preşedintele Traian Băsescu are programate, luni, 13 decembrie, la Cotroceni, discuţii cu reprezentanţii partidelor şi grupurilor parlamentare, despre perspectivele economice şi aderarea la Schengen.

Fiecare delegaţie poate fi alcătuită din trei persoane.