Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vasile Blaga la RFI, despre buletine contra bani: O copilărie! Ce bani să le oferim noi oamenilor pentru a nu veni la referendum?

vasile-blaga-rfi-buletine-contra-bani-o-copilarie-ce-bani-sa-le-oferim-noi-oamenilor-nu-veni.jpg

Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu are loc duminică, 29 iulie.

Preşedintele PDL respinge suspiciunile potrivit cărora militanţi ai partidului ar reţine buletinele alegătorilor, contra unor sume de bani, pentru a nu se prezenta la referendumul din 29 iulie. Vasile Blaga spune într-un interviu la RFI că această ipoteză este o "copilărie".

Vasile Blaga respinge orice implicare a militanţilor PDL în aceste chestiuni: "Asta este o copilărie! Dacă se întâmplă astfel de cazuri, legea trebuie să fie aplicată, iar instituţiile statului nu au decât să îşi facă datoria. Dar ce bani să le oferim noi cetăţenilor pentru a nu veni la vot? Toată ţara este împânzită de panouri ale USL-ului, prin care îndeamnă lumea la vot, e adevărat, pe nici un motiv constituţional, din cu totul alte motive, să vină şi să voteze împotriva preşedintelui Băsescu la referendum. Cred că au cheltuit zeci de milioane de euro, uitaţi-vă în toată ţara, este absolut plină! Nu există oraş, orăşel din ţara asta fără zeci de panouri cu îndemnul de a vota împotriva referendumului, noi nu avem nici unul. Deci despre ce bani vorbim? Nu cred că sunt astfel de situaţii. Cred că sunt colegi şi la mine convinşi ca şi conducerea partidului, pentru că până la urmă, conducerea partidului când a luat această decizie (de a-i îndemna pe alegătorii săi să nu meargă la vot-n.r.) a luat pulsul organizaţiilor, pulsul militanţilor noştri, al primarilor, al consilierilor locali, pentru că până la urmă, aceştia sunt cei mai importanţi militanţi ai noştri. Dar repet, dacă există un singur caz, el trebuie pedepsit!".

Referendum

Vasile Blaga, preşedinte PDL

AscultăDownload

Prefectura Vaslui a declanşat marţi o anchetă în cazul unor posibile cazuri de abuz din partea unor primari care ar reţine acte de identitate ale localnicilor până după referendumul din 29 iulie, pe motiv că trebuie reactualizate datele din dosarele de ajutor social.

O altă anchetă are loc la o mină din judeţul Gorj. Conducerea unităţii miniere ar fi luat cărţile de identitate ale angajaţilor, pentru a-i împiedica să vină la vot.

Vicepreşedintele PSD, Gheorghe Nichita, spunea şi el marţi la RFI că are semnale potrivit cărora adversarii politici reţin buletinele oamenilor, contra unor sume de bani.