Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victor Ponta critică "bâlbâielile" Guvernului

ponta-victor-membru-psd.jpg

Victor Ponta, critic la adresa Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Decizia Guvernului privind concediul maternal nemulţumeşte pe toată lumea. Iată ce spune la RFI preşedintele PSD, Victor Ponta. El declară că Executivul a dat dovadă de "o confuzie şi o bâlbâială îngrozitoare".

"România merge în sens invers", după măsura anunţată de Cabinetul Boc, crede liderul social-democrat.

"Nu a fost o strategie clar anunţată, a fost o confuzie şi o bâlbâială îngrozitoare. O decizie anunţată de ministrul Muncii, după aceea contrazisă de coaliţie, după aceea schimbată de domnul preşedinte Băsescu, iarăşi schimbată la presiunea UDMR. O lipsă de gândire cu adevărat extrem de gravă ! Măsura nu are în spate o analiză, câţi bani se economisesc, care sunt efectele pe termen scurt, mediu şi lung ale acestei măsuri", spune Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seară, la TVR, că soluţia Guvernului privind indemnizaţia şi concediul pentru creşterea copilului este bună, pentru că previne deprofesionalizarea şi împacă toate opţiunile posibile.

"În primul rând, are o variantă dinamică, cea care iniţial a fost prevăzută de Guvern, adică poţi să stai acasă doi ani în următoarele condiţii : indemnizaţie, în primul an, de la 600 minimum până la 3.400 de lei şi nimic începând din luna a 13-a, altfel spus, concediu fără plată. În acelaşi timp, această variantă dinamică spune că dacă în primele 12 luni mama decide să meargă să-şi reia activitatea, mai primeşte până la sfârşitul celor 24 de luni 500 de lei adiţional la salariul pe care îl primeşte", a explicat şeful statului.

Victor Ponta îl critică pe preşedinte. "Este o decizie care nemulţumeşte pe toată lumea. Domnul Băsescu de obicei spune exact invers decât cum stau lucrurile. Chiar a dat un exemplu de-al său, personal, cu soţia, care a stat doar trei luni. Or soţia domnului Băsescu tocmai precizase că a fost casnică cu ambii copii. Deci din păcate, domnul Băsescu spune exact invers decât ce se întâmplă în realitate, chiar şi când e vorba de propria familie", susţine Victor Ponta.

 
Preşedintele PSD taxează Guvernul, pentru concediul maternal.