Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victor Ponta: Ruperea USL, o iluzie a Puterii, care foloseşte droguri uşoare pentru a-şi face curaj!

USL va obţine majoritatea absolută şi va forma Guvernul după alegeri. Declaraţiile reprezentanţilor Puterii despre ruperea USL au fost o păcăleală, s-au autoiluzionat. Foloseau nişte droguri uşoare pentru a-şi face curaj, dar nu mai au efect la pedelişti. Cea mai mare slăbiciune a premierului Ungureanu este aroganţa. Declaraţiile au fost făcute la RFI de preşedintele PSD, Victor Ponta.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu afirma duminică, 22 aprilie, că nu are nici un fel de emoţii în privinţa moţiunii de cenzură a USL. O atitudine "arogantă", în opinia liderului PSD, Victor Ponta. "Este o atitudine arogantă. Cred că aroganţa este principala caracteristică a scurtului mandat al domnului Ungureanu, un gen de aroganţă care în general îi îndepărtează orice fel de posibil partener politic. Dincolo de această… poate că-i cea mai mare slăbiciune a premierului Ungureanu, o aroganţă şi o superficialitate neaşteptată la acest nivel, moţiunea noastră de cenzură era o obligaţie pentru Opoziţie, pentru a prezenta foarte clar care este opinia noastră politică asupra a trei subiecte esenţiale şi anume privatizările, împărţirea banilor publici către baronii PDL şi încălcarea principiului autonomiei universitare", spune co-preşedintele USL.

"În plus, din păcate, iată că premierul Ungureanu merge mai departe cu un tip de aroganţă care nu acoperă greşelile şi au apărut două noi subiecte cel puţin la fel de grave: problema pensionarilor umiliţi şi desconsideraţi de către Guvern şi problema posibilei blocări a fondurilor europene. Practic, în fiecare zi de conducere oarecum arogantă, România mai pierde ceva", continuă Victor Ponta.

Întrebat de RFI dacă se aşteaptă să mai plece şi alţi parlamentari din cercul guvernamental, Victor Ponta a răspuns: "Nu ştiu cine mai pleacă sau nu, mă aştept la un singur lucru: ca destul de mulţi să nu mai accepte acum situaţia absolut umilitoare şi absolut anormală, aceea de a fi ţinuţi în bănci, aşa cum erau ţinuţi şi de domnul Boc şi văd că sunt ţinuţi şi de domnul Ungureanu".

Victor Ponta se arată "convins că USL-ul va obţine majoritatea absolută şi va forma Guvernul după alegeri, conform voinţei românilor. În momentul în care românii votează, ce vrea Traian Băsescu nu mai contează".

Întrebat cum le-ar răspunde adversarilor politici de la Putere care se aşteaptă ca USL să se rupă, Victor Ponta a răspuns: "Nici ei nu mai cred în această poveste. De un an şi jumătate, de la faimosul Lăzăroiu şi toţi ceilalţi auzeam în fiecare zi cum USL-ul urmează să se rupă până în septembrie, până în ianuarie, până în martie… Nu, ştiţi foarte bine şi o ştiu şi ei, că a fost o păcăleală, s-au autoiluzionat. USL-ul va merge mai departe şi în alegeri şi va merge mai departe şi la guvernare şi pentru susţinerea candidaturii lui Crin Antonescu la funcţia de preşedinte. A fost un pic nu doar de autoiluzionare… foloseau nişte droguri uşoare ca să-şi facă curaj, dar nu cred că mai au efect la pedelişti, dovadă că uitaţi-vă ce debandadă este în Partidul Democrat Liberal".

 
Victor Ponta, intervievat de Cosmin Ruscior, despre moţiunea de cenzură a USL