Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victor Ponta spune că nu face lobby împotriva României

ponta-victor-se-uita-sus-ganditor.jpg

Preşedintele PSD se apără în faţa acuzaţiilor pe tema Schengen.

Victor Ponta respinge acuzaţiile potrivit cărora ar fi făcut lobby la Bruxelles împotriva aderării României la Schengen în martie 2011. "E mai mult decât o minciună, este chiar o prostie !", spune Ponta la RFI.

"PSD-ul, prin toţi reprezentanţii noştri am făcut tot ce ţine de noi ca să îndeplinim condiţiile pentru Spaţiul Schengen. Recunosc sincer că acest joc, această minciună evidentă, demonstrată a pedeliştilor e extrem de infantilă", spune preşedintele PSD.

Aderarea la Spaţiul Schengen

Victor Ponta, preşedinte PSD

AscultăDownload

Vice-preşedinte PDL, Raluca Turcan susţine, într-un comunicat de presă, că liderul PSD Victor Ponta trebuie să răspundă în faţa unei comisii parlamentare de anchetă, "pentru acţiunile politice de la nivelul Parlamentului European, împotriva aderării României la Spaţiul Schengen".

Potrivit vice-preşedintelui PDL, "acţiunile politice împotriva României" din partea unui lider politic român au consecinţe politice şi diplomatice la Bruxelles şi "este obligatoriu" ca liderul PSD să dea explicaţii instituţionale.

Preşedintele PSD, Victor Ponta le-ar fi spus socialiştilor europeni, miercuri seară, la Strasbourg, că aşteaptă de la aceştia semnale mai "ridicate" privind lipsa de performanţă a Guvernului de la Bucureşti pe aderarea la Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Ponta a fost invitat să vorbească în plenul grupului socialist-democrat din Parlamentul European. El a afirmat că "România nu a îndeplinit toate condiţiile pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi nici pentru ridicarea monitorizării în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare".