Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Videanu : Bugetul pe 2010 este finalizat

Bugetul pe anul viitor este gata, mai e nevoie de un Guvern legitim care să-l depună în Parlament. Declaraţia aparţine prim-vicepreşedintelui PDL Adriean Videanu. "Legea bugetului de stat pe 2010 este finalizată, aşteaptă legitimitatea unui Guvern, pentru a putea depune proiectul legii bugetului în Parlament", spune liderul democrat-liberal. El precizează că şi cota unică şi TVA rămân la valoarea din prezent.

Bugetul pe anul viitor este gata, mai e nevoie de un Guvern legitim care să-l depună în Parlament. Declaraţia aparţine prim-vicepreşedintelui PDL Adriean Videanu.

"Legea bugetului de stat pe 2010 este finalizată, aşteaptă legitimitatea unui Guvern, pentru a putea depune proiectul legii bugetului în Parlament", spune liderul democrat-liberal.

El precizează că şi cota unică şi TVA rămân la valoarea din prezent. "Construcţia bugetară pe 2010 porneşte de la premisa menţinerii cotei unice la 16% şi a TVA la 19%", subliniază Adriean Videanu.

Senatul a modificat recent legea de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat. Adoptarea bugetului era o condiţie pusă de FMI pentru eliberarea celei de-a treia tranşe din împrumut.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase spune că a discutat cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, pentru convocarea Birourilor permanente reunite, miercuri. Cele două conduceri ar trebui să decidă când va începe proceduria de învestire a noului Guvern.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă a anunţat săptămâna trecută că a transmis Parlamentului o listă de Guvern format din 14 ministere. Lista îi include pe Vasile Blaga (Dezvoltare şi Turism), Daniel Funeriu (Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport), Gabriel Oprea (Administraţie şi Interne), Gheorghe Pogea (Finanţe), Mihai Şeitan (Muncă), Radu Berceanu (Transporturi şi Comunicaţii), Valeriu Tabără (Agricultură), Adriean Videanu (Economie şi Comerţ), Anton Cristian Irimie (Sănătate), Mihai Stănişoară (Apărare), Cătălin Predoiu (Justiţie), Bogdan Aurescu (Externe), Sulfina Barbu (Mediu) şi Theodor Paleologu (Cultură).