Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Videanu: Oltchim va fi butelia de gaz legată de piciorul premierului Ponta!

videanu-oltchim-va-fi-butelia-gaz-legata-piciorul-premierului-ponta.jpg

Privatizarea Oltchim, pe ultima sută de metri.

Maniera de privatizare a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea este o "mostră de incompetenţă" a Guvernului Ponta. Iată ce spune într-un interviu la RFI preşedintele interimar al PDL Bucureşti, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu. În opinia sa, "competenţa economică a lui Victor Ponta este atât de redusă, încât n-are cum să facă aprecieri pertinente".

Adriean Videanu consideră că "indiferent care va fi decizia comisiei (de privatizare-n.r.), maniera de privatizare reprezintă una din mostrele de incompetenţă a actualului Guvern. Este inadmisibil ca în intervalul procesului de privatizare să schimbi regulile! Acest lucru s-a întâmplat cu cinci zile lucrătoare înainte de depunerea ofertelor, iar cei care puteau să fie potenţiali investitori interesaţi categoric s-au retras".

"Eu speram că România a depăşit perioada privatizărilor cantitative şi se va preocupa de ceea ce înseamnă privatizare calitativă", continuă democrat-liberalul.

Oltchim are datorii şi pierderi de sute de milioane de euro. Întrebat cum răspunde acuzaţiilor premierului Ponta, potrivit căruia PDL a contribuit la dezastrul de la Oltchim, Adriean Videanu a răspuns: "În timpul guvernării noastre, Oltchimul a funcţionat, Oltchimul prezenta o soluţie viabilă, pentru că eu vreau să vă spun, aprobarea Comisiei Europene nu cred că s-a dat cu una cu două, s-a dat după o analiză de aproape un an şi jumătate. Iar dacă m-aş întoarce la domnul Ponta, permiteţi-mi, competenţa economică a domnului Ponta este atât de redusă, încât n-are cum să facă aprecieri pertinente din acest punct de vedere!".

În opinia lui Adriean Videanu, "Oltchimul va fi butelia de gaz sau cu gaz, legată de piciorul domnului Ponta! Pentru că uitaţi-vă ce se întâmplă de când domnul Ponta este prim-ministru: structurile care gestionează economia nu se pricep decât la insolvenţă, la lichidare, la privatizare forţată. Nici un fel de soluţie economică, vreo soluţie care să ducă la sprijinirea agenţilor economici care au nevoie!".

Companiile PCC SE, Aisa Invest, Chimcomplex şi Dan Diaconescu au depus joi oferte pentru privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea. Vineri ar urma să fie anunţat câştigătorul licitaţiei.

 
Adriean Videanu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre privatizarea Oltchim