Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Videoclipurile care au marcat campania electorală din SUA

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din SUA a fost marcată de o serie de clipuri postate pe Internet. Agenţia France Presse prezintă o selecţie a celor mai populare astfel de postări.

"Bronco Bamma Girl": O fată în vârstă de patru ani plânge în faţa părinţilor şi le spune, pocind numele preşedintelui american, Barack Obama, că s-a săturat să mai audă vorbindu-se despre "Bronco Bamma şi Mitt Romney". Clipul a fost vizionat de 12 milioane de ori în doar câteva zile.

 

 

Celebrul personaj de desen animat Homer Simpson votează cu Mitt Romney. Imediat după, Homer este aspirat de către aparatul de vot şi trimis într-o fabrică din China.

 

 

"Mitt Romney Style": "Gangnam Style", un hit mondial al cântăreţului coreean de muzică pop Psy i-a inspirat pe americani să lanseze un clip dedicat "stilului" Mitt Romney: plajă, golf, saună şi petreceri scumpe pentru fostul om de afaceri devenit multimilionar.

 

 

Mitt Romney şi "cei 47% dintre americani": într-o înregistrare cu camera ascunsă, în timpul unei întruniri dedicate colectării de fonduri, candidatul republican la Casa Albă vorbeşte despre cei "47% dintre americani care vor vota pentru Obama, indiferent ce s-ar întâmpla, deoarece au o mentalitate de victime".

 

 

Scaunul gol al lui Clint Eastwood: discursul cineastului american, în timpul Convenţiei Republicane din Florida, în luna august, când a interpretat un dialog improvizat în faţa unui scaun gol, care îl simboliza pe Barack Obama.

 

 

Ce gândeşte Barack Obama cu adevărat: în clipul realizat de către Comedy Central, un scandalagiu, Luther, traduce de manieră neconvenţională declaraţiile preşedintelui american.