Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viitor ministru pentru fonduri europene?

Comisia Europeană a sugerat Bucureştiului că ar fi indicat să numească o persoană în Guvern responsabilă cu fondurile europene în condiţiile în care România se află pe ultimul loc în UE privind absorbţia fondurilor destinate dezvoltării regionale. În acest fel ar urma să se realizeze o comunicare mult mai eficientă cu CE.

Până la sfârşitul lunii ianuarie, guvernul român ar putea numi o persoană care să se ocupe de atragerea fondurilor UE. Titulatura nu a fost încă definită dar cert este că persoana desemnată să răspundă de atragerea fondurilor europene va avea puterea politică şi legală de a informa Comisia Europeană în caz de probleme privind absorbţia de fonduri UE.  Măsura va fi luată în urma unei recomandări a Comisiei Europene.

Fonduri europene

Laszlo Borbely, ministrul mediului

AscultăDownload

"Este nu neaparat o cerinţă a CE ci mai degrabă o sugestie a Comisiei Europene" a anunţat ministrul mediului, Laszlo Borbely, aflat luni la Bruxelles în contextul în care România se află pe ultimul loc în UE privind absorbţia fondurilor destinate dezvoltării regionale.

Aflat la Bruxelles, Laszlo Borbely s-a întâlnit cu Johannes Hahn, comisarul pentru politici regionale, căruia i-a prezentat intenţia Bucureştiului de a coordona, împreună cu ministerul omolog din Ungaria, prioritatea nr. 5 din cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării, “Managementul riscurilor pentru mediu”.

Comisarul Johannes Hahn a apreciat că un astfel de Plan necesită o planificare riguroasă şi termene concrete de realizare.