Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vladimir Putin - a treia descălecare

putin-medvedev-putin-e-prim-plan-medvedev-e-spate.jpg

Vladimir Putin (prim-plan) şi Dmitri Medvedev

Vladimir Putin este oficial candidatul partidului Rusia Unită la alegerile prezidenţiale din martie 2012. Reunită duminică în Congres la Moscova, formaţiunea politică a aprobat în unanimitate candidatura lui Vladimir Putin la scrutinul de anul viitor. Liderul rus a părăsit preşedinţia în 2008, cand l-a desemnat pe Dmitri Medvedev ca succesor al său, pentru că nu putea candida pentru un al treilea mandat consecutiv.

 

"Îi sunt recunoscător (preşedintelui) Dmitri Anatolevici Medvedev, Cogresului Rusiei Unite că mă desemnează şi îmi cere să fiu candidat la postul de preşedinte al Rusiei. Desigur, accept această propunere cu recunoştinţă. Mulţumesc", a declarat Putin.

Dmitri Medvedev, care a vorbit duminică înaintea mentorului său, a cerut ţării că voteze pentru liderul "cel mai experimentat şi mai popular" al ţării.

"Majoritatea absolută a ţării noastre are încredere şi îşi pune speranţele de viitor (în Putin)", a precizat el. "Votaţi pentru programul nostru, pentru viitorul nostru şi votaţi pentru candidatul nostru la preşedinţie", a adăugat el.

Evenimentele intervin cu o săptămână înainte de alegerile legislative, care ar urma să confirme supremaţia formaţiunii pe scena politică rusă. Medvedev conduce lista partidului Rusia Unită pentru alegerile legislative, avand mari şanse să facă rocadă cu Putin în viitor la conducerea Guvernului de la Moscova.