Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vladimir Putin tună şi fulgeră din cauza ninsorilor

putin-vladimir-snowmobil.jpg

Premierul rus, Vladimir Putin

Premierul rus, Vladimir Putin critică ineficienţa serviciilor care ar fi trebuit să asigure funcţionarea aeroporturilor, după ninsorile de la sfârşitul săptămânii trecute. El le cere responsabililor acestora "să nu se mai plângă şi să treacă la treabă".

"Ar fi trebuit ca responsabilii să se afle de la bun început la faţa locului, în loc să fi început deja să sărbătorească Anul Nou", declară premierul rus, într-o şedinţă de Guvern.

"Situaţia este dificilă, totul depinde numai de noi, dar trebuie să nu ne mai plângem şi toată lumea trebuie să treacă la treabă", spune Vladimir Putin.

"Localităţi întregi nu au încă energie, mii de persoane sunt blocate pe aeroporturi", subliniază şeful Executivului rus.

Vladimir Putin le-a interzis funcţionarilor implicaţi în operaţiunile de deszăpezire să plece în vacanţă. "Nici un fel de vacanţă până la noi ordine. Toată lumea trebuie să fie la faţa locului", cere premierul rus.

Problema deszăpezirii ajunge şi pe masa procurorilor. Parchetului din Moscova a deschis o anchetă asupra activităţii principalelor două aeroporturi din capitala rusă, care au fost practic blocate în urma ninsorilor abundente şi a îngheţului.

Mii de oameni au fost blocaţi, iar sute de zboruri au fost anulate sau au înregistrat întârzieri importante în ultimele patru zile, la aeroporturile Şeremetievo şi Domodedovo din Moscova.