Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vladimir Voronin: „Republica Moldova nu are frontieră cu România"

200806-5004.jpg

Vladimir Voronin: „Republica Moldova nu are frontieră cu România"

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, spune ca ţara sa nu are frontieră cu România, deoarece autorităţile române refuză să semneze acordul de frontieră. Declaraţia a fost făcută la postul de televiziune NIT TV. Voronin a mai precizat că a trimis o scrisoare în acest sens tuturor preşedinţilor de stat din Uniunea Europeană.

Republica Moldova nu va semna Convenţia privind micul trafic la frontiera cu România deoarece NU ARE FRONTIERĂ CU România, a declarat preşedintele Vladimir Voronin. "Trebuie întâi să delimitam foarte clar care este frontiera noastră, apoi să semnam şi alte tratate, a menţionat Voronin în interviul pentru NIT.

Preşedintele moldovean a anunţat că s-a plâns la Bruxelles pe faptul ca Bucureştiul refuză semnarea tratatului de frontieră cu Republica Moldova.

El spune că a scris o scrisoare SPECIALĂ în care a descris relaţiile dintre Chişinău şi Bucureşti şi că a transmis-o, prin intermediul ambasadorilor, direct celor 27 de preşedinţi ai statelor membre ale Uniunii Europene.

"Umblăm cu proiectul acordului de frontieră de colo-colo, iar România ne spune ca a trecut moda la acorduri, da cu ruşii a semnat, cu ucrainenii a semnat, cu ungurii tot a semnat, în ciuda problemei legate de Transilvania."

Preşedintele Voronin s-a referit în interviu şi la un alt document-tratatul politic de bază cu România. Potrivit lui, autorităţile moldovene au încercat să facă

tot posibilul pentru ajunge la consens în vederea semnării acestui acord.

"Am propus să nu figureze denumirea limba moldoveneasca, ci să fie scris limba de stat, dar nici aceasta formulă nu a fost acceptată de partea română", a mai declarat preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

Chişinău, Ilona Spătaru

3/06/2008; 12h40