Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Voicu: Acuzaţiile lui Patriciu sunt ca-n bancul cu iepuraşul!

voicu-acuzatiile-lui-patriciu-sunt-n-bancul-iepurasul.jpg

Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu, ironizat de vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, îi răspunde omului de afaceri liberal Dinu Patriciu, care a criticat joi seară, la Realitatea TV, conducerea partidului, pentru alianţa cu PSD. Voicu spune că declaraţiile lui Patriciu sunt "un fel de n-avem şapcă, la fel ca-n bancul cu iepuraşul". Voicu mai susţine că PNL nu a beneficiat niciodată de pe urma lui Dinu Patriciu.

Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu afirma joi seară că preşedintele Traian Băsescu a simţit că există un culoar de dreapta neocupat, după ce PNL a făcut "o asociaţie pe care nu o conduce".

Vicepreşedintele Mihai Voicu îi răspunde ironic lui Dinu Patriciu: "De foarte multă vreme mi-am pierdut răbdarea ca în politică să-l urmăresc pe domnul Patriciu! Acum ţine teoria dreptei, în 2003 când PNL a intrat în Alianţa D.A., ţinea teoria asocierii cu Partidul Social Democrat. Exprimându-mă aşa, foarte colocvial, e un fel de "n-avem şapcă", la fel ca-n bancul acela cu iepuraşul…".

 

Dinu Patriciu, "foarte apropiat" de Traian Băsescu

 

Mihai Voicu subliniază că de la o vreme, Dinu Patriciu "este foarte apropiat de Traian Băsescu". "Nu ştiu ce planuri politice şi ce susţinere are domnul Patriciu. Văd că de la o vreme este foarte apropiat de domnul Băsescu, este dreptul domniei sale de cetăţean liber, însă PNL are acest drum, poate că este într-o uniune pe care nu o conduce, dar nici nu este condus. Această Uniune are reprezentare egală, la nivel de co-preşedinţie şi nu se opreşte această construcţie în opiniile domnului Patriciu", comentează Mihai Voicu.

Vicepreşedintele liberal susţine că PNL nu a beneficiat niciodată de pe urma omului de afaceri Dinu Patriciu: "În realitate, n-am beneficiat niciodată, eventual poate de nişte păreri bune, dar nu cred că părerile bune sunt de genul că domnul Băsescu e bun! Dacă acestea sunt părerile bune, într-adevăr, nu prea ne dorim să beneficiem!".

 
Mihai Voicu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre criticile lui Dinu Patriciu la adresa PNL