Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vosganian: Trebuie mai multe personalităţi în jurul tandemului Antonescu-Ponta

vosganian-trebuie-mai-multe-personalitati-jurul-tandemului-antonescu-ponta.jpg

Crin Antonescu şi Victor Ponta au nevoie de o echipă care să aducă un plus de credibilitate USL, apreciază Varujan Vosganian.

Crin Antonescu şi Victor Ponta trebuie să se înconjoare de mai multe personalităţi, care să dea tandemului o "credibilitate sporită". Iată ce spune la RFI vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian.

Senatorul liberal susţine că între Crin Antonescu şi Victor Ponta există o colaborare bună. Prin urmare, nu sunt motive să fie pusă la îndoială funcţionarea în actuala formulă, spune Varujan Vosganian.

"În primul rând, între ei doi este o colaborare bună, ceea ce destul de rar se întâmplă. Eu am experienţa mai multor coaliţii de acest fel. În al doilea rând, pentru PNL, această alianţă face ca rezultatul nostru să înceapă de la rezultatul din 2008, adică el sigur va fi îmbunătăţit şi până acum nu avem motive să punem la îndoială funcţionarea în actuala formulă", declară vicepreşedintele PNL.

Tandem Ponta-Antonescu

Varujan Vosganian, vicepreşedinte PNL

AscultăDownload

Varujan Vosganian propune însă ca în jurul lui Antonescu şi Ponta să existe mai multe "personalităţi", care ar putea da un plus de credibilitate tandemului amintit.

"În jurul celor doi ar trebui să fie aduse mai multe personalităţi, lucru care i-ar ajuta şi pe dânşii şi fireşte, ar ajuta şi partidele în a fi mai credibile. Deci nu că ei trebuie contestaţi, ci că în jurul lor trebuie creată o adevărată echipă, care să dea o credibilitate sporită şi o soliditate sporită acestei formule", explică Varujan Vosganian.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, spunea recent într-un interviu pentru Evenimentul Zilei că nu exclude ca în 2014 PSD să preia candidatura pentru prezidenţiale şi PNL să dea premierul.

În replică, vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, afirmă pentru agenţia Mediafax că Victor Ponta este candidat ideal pentru şefia Guvernului, pe care trebuie să o exercite minimum patru ani.