Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Votul în cazul Ridzi este "catastrofal" pentru PDL

parlament-romania.jpg

Deputaţii au respins cererile DNA în cazul Ridzi.

"PDL pierde un important ascendent moral şi se situează acum în linie cu PSD". Iată ce spune la RFI consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. El consideră că efectul votului în cazul Ridzi este "catastrofal" pentru PDL. Plenul Camerei Deputaţilor a respins prin vot cererea procurorilor DNA privind extinderea cercetării penale în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Parlamentul va apărea "într-o lumină proastă" în viitorul raport asupra justiţiei. Documentul va fi publicat "probabil" în luna februarie şi va fi "mai puţin plăcut" pentru România, crede Lăzăroiu, care califică decizia Camerei Deputaţilor în cazul Ridzi "extrem de nefericită".

"Este evident catastrofal pentru PDL, pentru că PDL şi-a făcut un stindard din lupta împotriva corupţiei, a pledat, când era în Opoziţie, de-atâtea ori pentru ridicarea necondiţionată a imunităţii. Sigur, e vorba de o imunitate la cercetarea penală. Toată lumea a fost de acord şi ei au pledat când erau în Opoziţie că Parlamentul nu trebuie să fie un scut pentru nici un parlamentar, ca să se prezinte în faţa procurorilor. Nu era o chestiune de viaţă şi de moarte decizia de acum două zile, era o decizie care însemna că doamna Ridzi merge şi discută cu procurorii despre cazul ei, pentru a clarifica evident şi pentru a putea fi trimisă într-o instanţă de judecată, unde-şi poate dovedi nevinovăţia. Deci nu era vorba de o imunitate, care să o fi protejat de o sentinţă, pentru că nu e vorba de nici o sentinţă, ci de cercetarea penală", declară Sebastian Lăzăroiu.

"PDL-ul pierde un important ascendent moral şi în acest moment se situează în linie cu PSD, care a fost partidul care în ultimii ani s-a opus vehement anchetării unor foşti miniştri de-ai săi, unor foşti prim-miniştri, cum e cazul domnului Năstase", afirmă consilierul prezidenţial.

"Acum două zile am avut o decizie extrem de nefericită a Parlamentului, care s-a opus avizului pentru extinderea cercetării penale şi percheziţiei informatice în cazul Ridzi. PDL are cea mai mare responsabilitate", mai spune consilierul prezidenţial.

Amintim, plenul Camerei Deputaţilor a respins prin vot cererea procurorilor DNA privind extinderea cercetării penale în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi. De asemenea, deputaţii au respins şi cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind o percheziţie informatică în acelaşi dosar.

 
Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre cazul Ridzi