Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Andronescu la RFI: Camerele video de la Bacalaureat umilesc profesorii

andronescu-rfi-camerele-video-bacalaureat-umilesc-profesorii.jpg

Video-Bacalaureatul, criticat de Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, se opune folosirii camerelor de supraveghere la examenul de Bacalaureat. Vicepreşedintele social-democrat spune la RFI că organizarea acestui examen trebuie regândită, pentru că supravegherea video "umileşte profesorii".

Ecaterina Andronescu se declară împotriva utilizării camerelor video la examenul de Bacalaureat. "Eu cred că pe moment nu se poate realiza acest deziderat, de a elimina camerele. Pe fond, sunt împotriva lor. Într-un fel, trebuie să recunoaştem, montarea camerelor de luat vederi este de natură să umilească profesorul. Este ca şi când ar fi o recunoaştere a faptului că profesorul nu poate singur să stăpânească procesul de fraudare, de copiere, ci are nevoie de supraveghere video", afirmă fostul ministru al Educaţiei.

Bacalaureat

Ecaterina Andronescu, profesor universitar, fost ministru al Educaţiei

AscultăDownload

Ministrul interimar, Liviu Pop, a declarat miercuri că în perioada scurtă a mandatului său la conducerea ministerului, prioritatea zero este legată de examenele naţionale şi de Bacalaureat.

El a precizat că ordinele privind organizarea testelor naţionale şi a Bacalaureatului nu vor fi modificate, astfel că în sălile de examen va fi menţinută supravegherea video. "Repet, ordinele de ministru privind organizarea examenelor rămân în vigoare, nu vor fi modificări. Supravegherea video face parte din aceste ordine, o vom menţine aşa cum este prevăzută în ordinele de ministru", a explicat Liviu Pop.

Camerele de supraveghere au fost introduse anul trecut în sălile de examinare de la Bacalaureat, pentru a preveni fraudele.