Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Funeriu: România este la răscruce

daniel-funeriu.jpg

Daniel Funeriu: România este la răscruce

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că România este la răscruce iar "aceste rezultate si comportamentele care le-au generat sunt exact oglinda societăţii noastre de azi. Naţiunea noastră trebuie să aleagă acum dacă merge pe mâna celor oneşti, celor muncitori, sau dacă vrem să încurajăm în continuare şmecheria, nemunca, superficialitatea sau eludarea regulilor".

Daniel Funeriu a dat asigurări în prima conferinţă de după publicarea rezultatelor că exigenţele vor rămâne aceleaşi: "nu mă aştept la nicio scădere a standardelor nici cu ocazia eventualelor contestaţii, nici la examenul din toamnă. Ar fi o greşeală capitală din partea cuiva să-şi imagineze că am dat un pas înapoi."

Ministrul a avut şi un mesaj pentru elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în această sesiune: "mâine, cu condiţia muncii şi a perseverenţei, vor putea şi ei să obţină diploma de bacalaureat."

În declaraţia sa, ministrul educaţiei i-a felicitat pe toţi cei care au promovat examenul de bacalaureat în această sesiune, precizând că cei 65 de elevi care au obţinut media maximă vor fi premiaţi în cadrul unei ceremonii speciale.

În acest context, ministrul a subliniat că în premieră societatea ştie că diploma de bacalaureat are o valoare câştigată prin muncă.

În ceea ce-i priveşte pe cei peste 600 de elevi eliminaţi din cadrul examenului de bacalaureat, aceştia nu vor putea susţine examenul în toamna acestui an şi nici în vara anului viitor.

Amintim, bilanţul examenului de bacalaureat 2011 arată că unul din doi elevi a promovat, multe licee din ţară au promovabilitate zero, ceea ce face din această sesiune cel mai slab bacalaureat din ultimii 20 de ani.

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu