Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


DSK, victima unui complot?

dsk-victima-unui-complot.jpg

Închisoarea de pe insula Rikers, unde este deţinut DSK (Foto: Reuters/Chip East)

Cei mai mulţi francezi, mai exact 57% consideră că Dominique Strauss-Kahn, acuzat de tentativă de viol şi agresiune sexuală, de către o angajată a unui hotel din New York este "victima unui complot". Aşa reiese dintr-un sondaj al Institutului CSA publicat miercuri, 18 mai.

Pe de altă parte, 32 de procente apreciază că socialistul francez, până acum favorit pentru alegerile prezidenţiale din 2012 nu este "victima unui complot". Alţi 11% nu se pronunţă, potrivit sondajului amintit.

Între simpatizanţii socialişti, 70% cred într-un complot contra directorului Fondului Monetar Internaţional, 23 de procente nu cred în aşa ceva, iar 7% preferă să nu se pronunţe.

Oamenii politici au avut în general un comportament responsabil în acest caz, cred 52% dintre cei intervievaţi. În acest timp, 38 de procente gândesc exact invers.

Sondajul a fost realizat prin telefon luni, 16 mai, pe un eşantion naţional reprezentativ de 1.007 persoane, cu vârste peste 18 ani.

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat sâmbătă la New York. Directorul FMI este acuzat de agresiune sexuală, sechestrare şi tentativă de viol. DSK neagă aceste acuzaţii.