Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mândria Moscovei: cel mai înalt zgârie-nori din Europa

Moscova se poate mândri cu cea mai înaltă clădire de pe continentul european. Turnul Mercury City, construit în centrul financiar al Capitalei ruse, de miliardarul rus Igor Kesaev, a depăşit clădirea Shard din Londra, potrivit Bloomberg.

Mercury City a atins 339 de metri înălţime, cu 29 de metri peste Shard. Clădirea de 70 de etaje va fi finalizată în acest an.

Igor Kesaev a acumulat o avere de 1,8 miliarde de dolari în sectorul retailului cu produse alimentare şi din tutun. Miliardarul este unul dintre cei câţiva investitori care au început să construiască zgârie-nori în Moscow City, centrul financiar al oraşului.

Alţi antreprenori nu au avut însă acelaşi succes. Miliardarul Chalva Tchigirinski a renunţat din cauza crizei financiare la planul de a construi un turn de 612 metri. De asemenea, Serghei Polonski, care a construit Federation Tower în Moscow City, a pierdut mai multe proiecte imobiliare din cauza datoriilor la bănci.

Mercury City ar putea costa în final 350 de milioane de dolari. Clădirea are 90 de mii de metri pătraţi de spaţiu pentru birouri, precum şi apartamente de locuit, care însumează 20 de mii de metri pătraţi.