Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ratko Mladici a fost capturat

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, a fost arestat. El era dat în urmărire de TPI pentru genocid şi crime împotriva umanităţii. Arestarea sa a fost anunţată de preşedintele Serbiei, Boris Tadici.

Preşedintele Serbiei, Boris Tadici a anunţat joi, 26 mai, că fostul lider militar al sârbilor din Bosnia a fost arestat în cursul dimineţii. Anterior, autorităţile sârbe anunţaseră arestarea unui bărbat suspectat că ar fi fost Ratko Mladici.

Arestarea lui Ratko Mladici

Boris Tadici, preşedintele Serbiei

AscultăDownload

"Astăzi în cursul dimineţii, Ratko Mladici a fost arestat", a declarat joi Boris Tadici, care precizează că arestarea a avut loc pe teritoriul Serbiei. "Procedura de extrădare este în curs" pentru a fi trimis la Haga, la Tribunalul Penal Internaţional, care l-a inculpat pe Ratko Mladici pentru genocid.

"Această arestare este rezultatul deplinei cooperări a Serbiei cu TPI. Astăzi, încheiem un capitol al istoriei regiunii noastre, care ne va conduce spre o deplină reconciliere", mai spune Boris Tadici.

Generalul Ratko Mladici a fost condamnat pentru masacrul de la Srebreniţa, unde aproape opt mii de bărbaţi şi băieţi musulmani au fost ucişi în 1995.

 
Corespondentul RFI la Belgrad, Petar Tomici, în dialog cu Ioana Haşu