Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Avion prăbuşit în judeţul Prahova

Un avion de mici dimensiuni cu o persoană la bord s-a prăbuşit duminică în localitatea prahoveană Băneşti. Pilotul a murit pe loc, au declarat autorităţile prezente la faţa locului. Avionul de mici dimensiuni participa la prima ediţie a show-ului aviatic Băneşti Fly-In.

Potrivit directorului Ambulanţei Prahova, medicul Daniel Nicolae, avionul a căzut pe un câmp, în apropierea unei pensiuni, într-o zonă în care nu se afla nicio persoană, iar după impactul cu solul aparatul de zbor a luat foc, pilotul pierzându-şi viaţa.

Băneşti Fly-In, evenimentul aviatic în care era implicat avionul, a început de sâmbătă pe aerodromul din localitate participând zeci de aeronave, respectiv avioane, planoare, motodeltaplane.

Pilotul mort în accident din localitatea prahoveană Băneşti avea 57 de ani şi era foarte experimentat, fiind comandor în rezervă.

Conform aceloraşi surse, în cădere aeronava de mici dimensiuni a lovit un fir de înaltă tensiune, însă alimentarea cu electricitate în zona Băneşti - Câmpina, unde s-a produs accidentul, nu a fost afectată.