Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bijuteriile ECO: "Un exerciţiu de imaginaţie"

bianca-grin-inel-topaz-colectia-eco.jpg

Bianca Grin - inel topaz colectia Eco

Bianca Grin şi-a propus să folosească exclusiv metale reciclate pentru bijuteriile pe care le creează, înscriindu-se astfel în curentul "green jewelry" (bijuterii eco).

Bianca Grin îşi face debutul la cea de-a VI-a ediţie a Târgului de Bijuterie Contemporană "Autor" (5-6 noiembrie, sala Dalles, Bucureşti) cu colecţia ECO - alcătuită din piese (inele, cercei, pandantive) lucrate exclusiv din argint reciclat 925, îmbogăţite cu pietre preţioase sau semipreţioase (topaz, rubin, tanzanit, agat verde, perlă etc.).

 
"La următoarele colecţii voi folosi atât argint, cât şi aur reciclat, precum şi diamante brute ce provin din zone libere de conflict. Este felul meu de a lupta pentru protecţia mediului şi a patrimoniului. Exploatările de tip intensiv duc la pierderi ireparabile şi îmi doresc să arăt că se pot face lucruri frumoase folosind resursele într-un mod responsabil" - explică Bianca Grin.
 
Este, "la bază", medic veterinar, însă a profesat doar pentru o perioadă scurtă. A lucrat apoi în vânzări în domeniul farmaceutic şi în publicitate, până când şi-a luat inima în dinţi şi a început o mică afacere pe cont propriu - o firmă de creaţie de cadouri şi ambalaje. În urmă cu mai puţin de un an şi-a descoperit însă pasiunea pentru creaţia de bijuterii şi are acum curajul şi ocazia - graţie Târgului Autor - de a prezenta lumii prima sa colecţie:
 
"Fiecare dintre piesele colecţiei este inspirată dintr-un fragment din "Micul Prinţ". Asemenea poveştii, fiecare bijuterie reprezintă un exerciţiu de imaginaţie, o întoarcere la copilărie şi la adevăratele valori. Este un joc pentru oameni mari, despre dragoste, frumos şi responsabilitate."
 
Piesele colecţiei ECO sunt lucrate integral manual, la finisaje Bianca Grin optând pentru o alternanţă de lucios şi zgâriat, aspect utilizat mai mult în bijuteria de autor.
 
"Fiecare bijuterie are în spate un concept, o poveste şi foarte multă muncă. Micile imperfecţiuni conferă bijuteriei caracter şi unicitate, situând-o la polul opus celei de tip comercial. Bijuteria contemporană se adresează unui public special, de multe ori nonconformist, cu înclinaţie către artă. Am emoţii, am pus tot sufletul în fiecare piesă a colecţiei şi sper sincer nu doar să placă, ci să inspire".
 
Bianca Grin a absolvit cursurile “Şcolii de Bijuterie Contemporană”, sub îndrumarea lui David Sandu, precum şi cursuri private de desen şi modelaj cu pictorul Matei Şerban.