Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bon Jovi, de la pantaloni mulaţi, la jeans, în Piaţa Constituţiei

bon-jovi-pantaloni-mulati-jeans-piata-constitutiei.jpg

Concertul Bon Jovi de la Bucureşti are loc duminică, 10 iulie.

Cel mai important eveniment muzical al verii are loc duminică, 10 iulie, în Bucureşti. Trupa americană Bon Jovi susţine un concert în Piaţa Constituţiei, în faţa a peste 50 de mii de fani. Hit-uri ca "Livin' on a Prayer", "You Give Love a Bad Name" sau "It's My Life" vor răsuna de pe scena uriaşă amplasată în faţa Palatului Parlamentului.

Plete extravagante, pantaloni mulaţi de piele şi mişcări ce azi ar stârni zâmbetele fanilor, aşa arăta Bon Jovi în anii '80. Păr scurt, blugi şi schimburi de priviri cu fetele din primele rânduri, 20 de ani mai târziu. Bon Jovi este una dintre puţinele trupe hard rock care şi-au adaptat stilul de-a lungul deceniilor.

Trupa americană Bon Jovi s-a format în New Jersey, în 1983. A scos 11 albume de studio, dintre care unele au devenit puncte de referinţă pentru muzica hard rock a anilor '80-'90. "Slippery When Wet" din 1986 rămâne până în prezent cel mai bine vândut album al formaţiei, cu peste 28 de milioane de copii cumpărate de fanii din toată lumea. Albumul a stat opt săptămâni pe primul loc în topul Billboard 200. Cea mai cunoscută piesă de pe acest album este "Livin' on a Prayer".

Pentru Bon Jovi cifrele spun tot: 130 de milioane de copii ale albumelor vândute, peste 2.600 de concerte în 50 de ţări, pentru mai mult de 34 de milioane de fani.

După ce şi-au tăiat pletele şi şi-au modernizat puţin stilul, membrii trupei Bon Jovi au continuat seria de concerte şi albume în anii '90 şi 2000.

 

Concert Bon Jovi gigantic la Bucureşti

 

Concertul de la Bucureşti se anunţă unul gigantic: 55 de mii de spectatori vor asista la show-ul americanilor din Piaţa Constituţiei, pe unde au mai trecut între alţii şi legendarii AC/DC.

În mod absolut neobişnuit, trupa Bon Jovi nu are nici o pretenţie pentru concertul de duminică. Rockerii americani nu cer nimic special, în afară de mâncare românească şi plante decorative în culise. În plus, formaţia hard rock vine cu propriul bucătar.

Şi un amănunt inedit: concertul Bon Jovi are şi o latură ecologistă. Peste 40 de containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi instalate de Eco-Rom Ambalaje în Piaţa Constituţiei. La concertul AC/DC de anul trecut au fost colectate selectiv trei tone de deşeuri, constând în special în… pahare goale de bere.

 
Cosmin Ruscior, despre concertul Bon Jovi de la Bucureşti