Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bucureşti, oraş turistic balnear ?

turism-balnear.jpg

Elena Udrea vrea să facă din Bucureşti o destinaţie de turism balnear.

Ministrul Turismului vrea să promoveze Bucureştiul în străinătate. Elena Udrea spune la RFI că i-ar plăcea să "vândă" Capitala ca pe un oraş unde se poate face turism balnear, după modelul Budapestei. Udrea mai declară că Bucureştiul nu poate avea autobuze turistice descoperite, din cauza cablurilor de pe stâlpi.

Elena Udrea revine asupra unui proiect de-al ei mai vechi, dar care nu s-a concretizat până acum : turismul balnear în Bucureşti. "Cel mai mult mi-ar plăcea să "vindem" Bucureştiul ca o Capitală turistică, în care să se poată face turism balnear, datorită resurselor de ape termale, pe care le avem în spatele clădirii Casei Scânteii. Dacă lucrul acesta va fi posibil în anii următori, atunci cu siguranţă că va fi o mare atracţie faţă de Bucureşti, aşa cum este Budapesta, pentru cei care ar dori să facă şi turism balnear", spune ministrul Turismului.

Udrea e convinsă că Bucureştiul poate ieşi în evidenţă prin bisericile vechi şi monumentele istorice : "Avem un potenţial pe turism cultural foarte mare în Bucureşti, datorită monumentelor istorice din oraş, astea care au mai rămas şi n-au apucat să le dărâme şi-n acelaşi timp, monumentelor istorice din apropierea Bucureştiului. Vorbim de bisericile vechi din jurul Bucureştiului, unde noi am făcut şi excursii astă vară, sunt biserici care datează din secolele XVII - XVIII, mănăstirile vechi din jur şi toate clădirile de patrimoniu din Capitală, dau CEC-ul spre exemplu, că asta-mi vine rapid în minte".

Ministrul Turismului se arată deranjat de cablurile agăţate de stâlpi, care împiedică dezvoltarea turismului în Bucureşti. "Cel mai important, ca urmare a studiului care s-a făcut pentru întocmirea brand-ului turistic al României, s-a evidenţiat că România poate fi o destinaţie de turism de week-end, city-break. Or Bucureştiul este prima destinaţie de turism de acest tip, numai că el trebuie pus în valoare. Nu avem circuite turistice, aşa cum vedem în toate capitalele europene şi nu numai, acele circuite turistice cu autobuzele descoperite. Am să vă spun un motiv hilar pentru care nu se pot organiza : nu se pot organiza şi pentru că există aceste cabluri pe stâlpi, iar autobuzele la acea înălţime de multe ori nu pot depăşi cablurile care trec de la un stâlp la altul. Deci nu reuşim să punem în valoare atracţiile turistice ale acestui oraş, deşi el este unul… foarte mulţi turişti care vin aici spun că este unul atractiv, un oraş vesel, un oraş în care-ţi face plăcere să revii. Bucureştiul nu a fost pus în valoare până acum", conchide Elena Udrea.

 
Elena Udrea, intervievată de Cosmin Ruscior, despre turismul în Bucureşti