Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bucureștiul haute cuisine

sebastien-grave.jpg

Sébastien Gravé

Bucureștiul haute cuisine: o serie de evenimente marca Le Manoir va aduce la București staruri internaționale ale gastronomiei fine și cele mai bune vinuri.

Sébastien Gravé, bucătar francez recompensat cu o stea Michelin, va veni la București miercuri, 27 iunie, pentru a realiza împreună cu bucătarii de la Casa di David un meniu de excepție, ce va fi însoțit de vinuri franțuzești fine și o degustare de Armagnac Chateau de Laubade.

Evenimentul a fost inițiat de Le Manoir, lider pe piața gastronomiei fine din București și deținătorul francizei Comtesse du Barry în România și este realizat în parteneriat cu celebra casă de Armagnac Château de Laubade și restaurantul Casa di David.

Degustarea realizată cu ajutorul lui Sébastien Gravé este prima dintr-o serie de astfel de evenimente pe care Le Manoir le va organiza la București: întâlniri cu ambasadori ai vinurilor și bucătăriei de lux internaționale ce își propun să îi poarte pe bucureștenii gurmanzi pe tărâmul rafinamentului în materie de mâncare și vinuri.

Sunt 60 de locuri disponibile la eveniment iar prețul unui meniu este de 170 de Euro. Intrarea la eveniment se face doar pe bază de rezervare la Le Manoir, telefon 0744 47 93 85 / sau Restaurant Casa di David 021.232.47.15

Bucureștenilor le propunem o incursiune în lumea gastronomiei și vinurilor de lux, aducându-le aici, la ei acasă bucătari celebri. Dorim ca prezența acestor staruri ale lumii gourmet internaționale să reprezinte și pentru bucătarii români o ocazie de învățare și de familiarizare cu tehnicile folosite de bucătari cu stele Michelin. Le Manoir este lider de piață în domeniul vinurilor și gastronomiei fine și își propune să promoveze prin evenimentele și inițiativele sale luxul gastronomic autentic: acel lux care presupune nu atât excesiv de mulți bani, cât foarte mult bun gust și dragoste pentru rafinament.” spune Cristian Preotu, director asociat Le Manoir.

Meniul pe care Sébastien Gravé îl va pregăti pentru gurmanzii bucureșteni va cuprinde: tartare de bar, lait de concombre, caviar imperial, allumette au fromage, emiette de tourteau, creme d’avocat, coulis piquillos, mousse citron et sable parmesan, veloute glace de carottes au cumin, croustillant de gambas a la khadaif, fenouil croquant, oeuf mollet croustillant, fevettes en vinaigrette de truffe, nems de foie gras, supreme de volaille jaune farci aux herbes, girolles au cotron confit, puree d’artichauts et buoillon safrane, boule chocolat surprise.

Lista de vinuri și digestive va include vinuri franțuzești din zona Bordeaux, Loire sau Bourgogne, precum și o selecție de Armagnac Château de Laubade – nume de referință pentru armagnac în întreaga lume.

-       Les Hauts de Smith Blanc 2010 A.O.C. Pessac – Léognan, Bordeaux, Franța

-       Pouilly Fume Majorum 2009 A.O.C. Pouilly Fumé, Loire, Franța

-       Beaune Clos de Mouches Rouge 2009

-       Apellation Beaune Premier Cru Contrôlée, Bourgogne, Franța

DESPRE LE MANOIR

Compania Le Manoir a fost înfiinţată în 2004 cu scopul de a importa şi de a prezenta în România cele mai bune vinuri şi produse gastronomice premium: foie gras, trufe, caviar, somon afumat etc. Le Manoir a deschis primul magazin Comtesse du Barry în 2006, în București, iar în timp a devenit lider de piață pe segmentul produselor gastronomice și al băuturilor de lux. Comtesse du Barry are astăzi 6 magazine în România, la București (3 magazine), Constanța, Timișoara, Cluj.

Le Manoir a deschis de asemenea, în București, primul Caviar & Champagne Bar Comtesse du Barry (2011), La Boucherie Francaise (2011) prima măcelarie de lux din România, în parteneriat cu celebrul măcelar parizian Hugo Desnoyer.

În 2011 a organizat la Palatul Cesianu Racoviță, București, Salonul de Vinuri și Gastronomie Le Manoir 2011, Ediția I şi Prima licitație de vinuri rare, în colaborare cu Casa de licitație ARTMARK. La licitaţie au fost vândute loturi excepţionale de vinuri în valoare de 147.500 euro. A doua ediție a Licitației de Vinuri Rare a avut loc în aprilie 2012 și a pus în vânzare vinuri foarte rare, notate cu 100 de puncte de celebrul enolog Robert Parker.