Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bugete mai mici pentru vacanţe

Cei mai mulţi turişti români sunt dispuşi să cheltuiască în acest an între 300 şi 500 de euro de persoană pentru vacanţe. Potrivit unui sondaj realizat de site-ul ivox.ro, în 2010 aceştia au alocat bugete mai mici pentru concedii faţă de anii precedenţi. Sondajul mai arată că pentru aproape 20 la sută dintre români, bugetele pentru vacanţe variază între 500 şi 1.000 de euro, iar aproape 10% plănuiesc să aloce peste 1.000 de euro pentru vacanţe.

În acelaşi timp, 30 % dintre respondenţi vor cheltui mai puţin de 300 de euro pentru vacanţe, iar aproape 6 procente au declarat că nu vor avea vacanţă.

Datele mai arată că o mare parte dintre români, 38 la sută, îşi organizează singuri vacanţele fară a apela la serviciile unei agenţii de turism.

Nivelul de fidelizare faţă de o anumită agenţie este de asemenea redus, în condiţiile în care peste 80% dintre cei chestionaţi schimbă agenţia în funcţie de oferte.

În ceea ce priveşte unităţile de cazare, rezultatele sondajului arată că atunci când merg în ţară românii preferă pensiunile, iar în străinătate aleg hotelurile.

Principalele avantaje percepute în privinţa vacanţelor în străinătate sunt serviciile oferite de mai bună calitate, activităţile de vacanţă mai diverse, obiectivele turistice mai numeroase, preţurile mai reduse şi accesibilitatea mai mare ca urmare a aglomeraţiei reduse.

Astfel, 91,41% dintre respondenţi consideră că serviciile oferite în străinătate sunt de mai bună calitate decât cele din România.

La sondajul realizat de site-ul ivox.ro au participat 4.120 de persoane.