Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cadouri trăsnite de Crăciun

lentila-contact-diamante-costa-8-10000-euro.jpg

Lentila de contact cu diamante, cu preţuri cuprinse între 8 şi 10.000 de euro

Revista franceză Courrier International publică o listă de cadouri insolite descoperite în presa internaţională, accesibile tuturor: preţurile merg de la 5 la 10.000 de euro.

Vasile Damian ne prezintă un best of:

Lista de cadouri începe cu un radio insolit - pentru cei care de exemplu vor să asculte RFI chiar şi sub duş. Până acum, exerciţiul era periculos sau imposibil: fie riscai să te electrocutezi, fie bateriile se uzează prea repede. Modelul H20 Power se fixează sub robinetul de alimentare cu apă al duşului. Aparatul funcţionează graţie unei mini-turbine - un soi de dinam - integrate, iar energia în surplus este stocată într-o baterie. Pentru a nu scăpa ultima ştire din jurnalul RFI, când opriţi apa, radioul continuă să funcţioneze încă o jumătate de oră. Instalarea radioului este foarte simplă, ne asigură fabricantul, iar preţul este destul de accesibil: sub 40 de euro.

Un alt cadou, mai puţin vesel dar mult mai util, este destinat bătrânilor bolnavi de Alzheimer care, se ştie, odată ieşiţi din casă nu mai ştiu să se întoarcă la vatră. Firma americană GTX propune spre vânzare nişte pantofi speciali cu o sondă GPS integrată în talpă. Accesoriul de doar 300 de dolari îţi permite să nu mai dai telefon la poliţie să spui că a dispărut bunicul. Odată ce bolnavul a ieşit din perimetrul prestabilit, familia este alertată prin sms şi, graţie unui link pe Google Maps, respectivul poate fi localizat.

Tot din familia cadourilor utile de făcut familiei, pentru cei mai mici, un fabricant spaniol de păpuşi a inventat Bebe Gloton. Păpuşa nu face pe ea, nu spune mama, dar ştie să sugă... E suficient ca fetiţele care au primit-o cadou să-şi pună o bluză care în dreptul pieptului are doi senzori. În momentul în care apropii gura păpuşii de aceşti senzori, păpuşa Gloton începe să scoată sunete similare cu cele ale unui copil care suge. În plus, dacă baţi păpuşa pe spate, ea emite zgomotul caracteristic unui copil cu burta plină. Comercializat şi în Statele Unite contra 89 de dolari, păpuşa a fost rebotezată acolo Breast Milk Baby şi a făcut, pare-se, furori pe internet.

În sfârşit, pentru cei care au bani mulţi şi nu ştiu ce să facă cu ei, ziarul Mumbai Mirror îi invită să meargă în India la un celebru oftalmolog care a inventat nişte lentile de contact din aur masiv şi cu diamante în jur. Fără nici un pericol pentru ochi, lentilele frivole riscă să facă însă rău la buzunar: preţul unei perechi se situează între 8 şi 10.000 de euro. O parte din bani vor alimenta însă o asociaţie care tocmai îi tratează persoane cu grave afecţiuni oftalmologice.