Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Carevasăzică - lansarea

Carevasăzică a făcut cunoștință cu cititorii săi în zilele de 14 și 16 martie, în cadrul conferinței de pre-lansare de la Mansarda Cărturești și a lansării din Club Control. După ce a fost dichisit pe toate părțile timp de câteva luni bune, a venit momentul ca ziarul să plece din tipar, direct în mâinile studenților.

Acest lucru a fost marcat de două întâlniri deschise pentru toată lumea, puse la punct de membrii Voluntari pentru Idei și Proiecte. Conferința de pre-lansare a avut loc luni, 14 martie, în Mansarda Cărturești. Echipa Carevasăzică a întâmpinat musafirii cu ceai și broșe semnate „O mărgică”, după care s-a dat drumul la discuții încinse, pe tema „Arta de a spune povești”. Invitații de onoare au fost Lavinia Gliga (editor Decât O Revistă), Mario Barangea (profesor la Fundația Calea Victoriei), Alex Gâlmeanu (fotograf Decât O Revistă) și George Constantinescu (fondator al Teatrului de Artă Bucureşti). Timp de două ore, toți adunați la un loc au încercat să epuizeze întrebări și să găsească răspunsuri. Cei ce nu au putut ajunge la conferință, au putut urmări live tweeting-ul de pe pagina VIP România.

A urmat lansarea de miercuri seară, 16 martie, din Control, unde lumea s-a adunat pentru a primi primul număr al ziarului Carevasăzică. După prezentările echipei, echipa Carevasăzică a dat citire articolului căștigător al concursului lor pentru un Ipod Shuffle. Au urmat proiecții de scurt metraje venite în prelungierea temei discutate la conferința de luni și concertul unplugged al trupei Sophisticated Lemons. Odată depășite emoțiile, s-a dat startul petrecerii întreținute de Paula, la Press Pause Party. Și dănțuiala nu s-a oprit până dimineața.

Pentru cei care nu au putut ajunge în seara lansării să își însușească exemplarul, anunțăm cu bucurie că îl pot găsi și online aici:

 

 

 

Carevasăzică este o publicație marca Voluntari pentru Idei și Proiecte, ce va fi distribuită gratuit în facultăți.VIP este o organizație non-guvernamentală, non-profit, bazat pe voluntariat și alcatuită exclusiv din studenți. De 11 ani organizează anual peste 10 programe și proiecte de dezvoltare personală pentru studenții și masteranzii din România, programe susținute de companii, mass-media și statul român.