Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Carevasăzică se fac prezentările

Pe lângă soare și temperaturi cu plus, primăvara mai vine cu o surpriză. “Ziar de informare cu cap”, așa cum se recomandă, „Carevasăzică deschide un dialog de idei între tinerii preocupați, pasionați și talentați.

Organizația studențească VIP România își lansează în 16 martie propria publicație destinată studenților, ce urmează să fie distribuită gratuit în facultățile din București. Ziarul Carevasăzică se vrea neconvențional, atent, sincer și sensibil la subiecte la care noi, studenții, ciulim urechea. Abordează probleme actuale, le întoarce pe toate părțile și trage concluziile în tipar.

Primul număr și-a anunțat deja tema prin intermediul concursului ce tocmai s-a încheiat. Participanții – studenți cu talent la scris sau desenat – au avut de ilustrat în cuvinte sau forme și culori conceptul de “unplugged” . Pe lângă premiile în cărți și burse de studiu pe care le-au primit, câștigătorii au rezervat locul lucrărilor lor în paginile ziarului. Concursul va deveni un obicei pentru fiecare număr ce va urma, echipa redacțională fiind în permanentă căutare de oameni care au ceva de zis și-o zic bine.

După ce a făcut cunoștință cu studenții în facultățile lor, echipa Carevasăzică a pregătit două evenimente oficiale, pentru a ura bun venit pe lume publicației. Conferința de pre-lansare, care se va desfășura în 14 martie la Cărturești, între 18:00 şi 20:00, va avea ca temă de discuție „Arta de a spune povești”. Invitații vor încerca să dezăvăluie aceste taine din patru poziţii diferite: aceea de jurnalist, fotograf, scriitor şi actor. Astfel, îi avem ca invitaţi pe Lavinia Gliga, jurnalist şi editor DOR, Alex Gâlmeanu, fotograf DOR, Mario Barangea, profesor de literatură şi scriere creativă la Fundaţia Calea Victoriei, Geo Constantinescu, fondatorul Teatrului de Artă Bucureşti. În data de 16 martie, în Club Control, începând cu ora 20:30, va avea loc lansarea efectivă a ziarului. Aici, participanții vor primi exemplarele proaspăt scoase din tipar, se vor bucura de o serie de proiecții de scurt metraje, culminând cu concert unplugged oferit de Sophisticated Lemons și continuând cu petrecerea marca Control – Press Pause Party cu Paula. Ambele evenimente sunt deschise gratuit tuturor studenților.