Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Câștigătorii burselor de excelență MIRA TELECOM contină proiectele de cercetare

Câștigătorii burselor de excelență Mira Telecom “Student – Programming the future” au fost încântați de rezultatele programului de internship la care au participat și vor continua să lucreze pe perioada vacanței de vară la proiectul "NanoProgramming - controlling a system for atomic and nanoscale manipulation",  derulat sub coordonarea specialiștilor din cadrul companiei și a Prof. Dr.rer.nat. Marius Enăchescu, Director General al CSSNT. Studenții își doresc să mențină echipa completă pentru a putea pune proiectul în practică  împreună și intenționează să participe și la provocările viitoare lansate de MIRA TELECOM în acest domeniu.

“La început am fost puțin speriat de unul dintre participanți care punea foarte multe întrebări, dar pe parcurs am constatat că munca în echipă la acest proiect este o experiență foarte placută și o adevarată provocare. Din punctul meu de vedere cel mai bine se lucrează în doi, iar colaborarea mea cu Andrei mi-a confirmat acest lucru. Munca la acest proiect foarte complex nu mi s-a parut deloc stresantă, am facut totul din plăcere și motivat de rezultatul la care știam că trebuie să ajungem.” a declarat Paul Urziceanu, student la Universitatea Politehnică.

Un alt câștigător al bursei de excelență, Andrei Radu consideră că succesul proiectului se datorează și modului în care membrii echipei de proiect au reușit să se completeze reciproc. “A fost o echipă formată din oameni foarte buni pe domenii diferite, care au reușit să se completeze reciproc și acest lucru a contribuit semnificativ la succesul proiectului.”

“Deși la început nu ne cunoșteam acum simt că îi cunosc foarte bine pe colegii mei, iar munca în cadrul proiectului, dar și activitățiile de recreere, cum a fost meciul de baschet pe care l-am jucat împreună, ne-au ajutat să ne consolidăm ca o echipă și să ajungem să ne cunoaștem foarte bine. Mi-a placut încrederea acordată de domnul profesor prin oferirea cheii de la laborator și accesul nerestricționat la resurse, încredere pe care am simțit–o pe tot parcursul proiectului și am apreciat vizitele specialiștilor de la MIRA, implicați în proiect și îndrumările primite de la aceștia.” a adăugat Daniel Tomescu, unul dintre participanții la proiect, care, deși nu se numără printre cei trei bursieri este hotărât să rămână în echipă și să continue proiectul alături de ceilalți colegi.

Prof. Dr.rer.nat. Marius Enăchescu, Director General al CSSNT a fost de asemenea plăcut impresionat de modul în care au lucrat participanții la programul de internship și își dorește ca echipa să rămână închegată și după finalizarea proiectului. Mă bucur foarte mult să văd că sunt într-adevăr o echipă. Atât eu cât și MIRA TELECOM o să încercăm să îi ținem în continuare ca o echipă, chiar dacă numărul de burse nu a fost egal cu numărul de participanți. Îmi doresc să văd sistemul funcționând perfect, unitar, iar membrii echipei să fie capabili, în cazul în care sistemul se blochează sau se virusează, să asigure și service. Sperăm ca în continure, alături de MIRA TELECOM, să putem face și alte lucruri pentru că au oameni isteți acolo care înțeleg într-adevar bogăția de a fi cu un picior în business și cu celălalt într-o universitate. Asta este o bogăție fanatastică de ambele părți.”

La finalul programului de internship, realizat în colaborare cu Center for Surface Science and Nanotechnology al Universității Politehnice București, MIRA TELECOM a desemnat trei caștigători ai burselor de excelență în valoare de 2.000 euro fiecare, pentru anul universitar 2012 – 2013. Câștigătorii au fost: Paul Urziceanu, Andrei Radu și Monica Drăgan, toți studenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București.

“Totul a venit natural în toată derularea proiectului. Au fost selectați doar oameni interesați și au rămas cei cu adevarat dornici de performanță și pasionați de cercetare. Studenții au primit un termen pentru predarea raportului și doresc să lucreze până la finalizare și pe vară. În acest moment suntem foarte mulțumiți de mersul proiectului.” a declarat Silviu Ciobanu – R&D Manager MIRA TELECOM.

Programul de internship a fost un proiect pilot lansat de MIRA TELECOM anul acesta. Având în vedere gradul de implicare al participanților și rezultatele obținute, programul va continua cu un nou proiect de cercetare în 2013.

MIRA TELECOM – companie cu capital integral românesc, fondată și condusă de Stelian Ilie, Președinte al Grupului – și-a început activitatea cu distribuția echipamentelor de radiocomunicații. Diversificarea serviciilor a reprezentat un principiu de bază în evoluția companiei, MIRA TELECOM oferind astăzi soluții complete de securitate, IT și telecom, dublate de un serviciu integrat eficient și operativ, care să aducă o reală valoare adăugată operațiunilor clienților. MIRA TELECOM are în prezent o experiență de 14 ani pe piața românească și internațională.

Center for Surface Science and Nanotechnology (CSSNT) – este un centru de cercetare al UPB, format foarte recent, ca răspuns la provocările cele mai avansate ale științei contemporane: știința suprafeței și nanotehnologia. CSSNT are două obiective majore: (A) realizarea de cercetare fundamentală cu performanțe de vârf la nivel mondial, e.g., rezoluție atomică în aer pe diverse suprafețe; (B) realizarea de cercetare ingineresc aplicativă în domeniul nanotehnologiilor, e.g., elaborarea de tehnologii pentru obținerea unor dispozitive nanometrice și la scară atomică cu aplicații în microelectronică, microbiologie și tehnologie chimică.